Ostali sportovi

NHL: Anaheim slavio i protiv Philadelphije

Tomislav Pacak • četvrtak, 07.02.2002.

Slika 1 od 1.

S novih osam utakmica nastavljeno je natjecanje u NHL, Detroit je nastavio dominirati ligom 3:1 pobjedom protiv sve lošijih Rangersa, Chicago je pronašao svoj napad i sa 5:2 slavio u Phoenixu, dok je San Jose svoj napad izgradio u obrani, i sa 2:0 svladao Calgary Flamese. U derbiju Floride, Panthersi su kod kuće izgubili od Lightninga sa 3:2, Ottawa je bila uvjerljiva u Columbusu sa 6:4, za razliku od Dallasa koji je izgubio u Nashvilleu sa 2:1.

Ipak, najbolja utakmica odigrana je u Kaliforniji, gdje su Moćne Patke iz Anaheima ponovno odigrale u skladu s nadimkom, i zabilježile šestu pobjedu zaredom trijumfom nad Philadelphijom. Branič Oleg Tverdovsky je golom 13 sekundi prije kraja donio dva boda Anaheimu, okrunivši tako povratak Mighty Ducksa iz deficita od dva gola. Nakon što je Simon Gagne zabio za 4:2 Flyersa, povratak je započeo German Titov, da bi na 4:4 svojim trećim golom dana izjednačio sjajni Paul Kariya, uknjiživši tako u svojoj 500-toj NHL utakmici sedmi hat-trick.

Detroit je relativno lako, sa 3:1, nadvisio New York Rangerse, produživši tako niz nepobjedivosti u svojoj Joe Louis Areni na 13 utakmica, ukupno su kod kuće slavili 25 puta, uz samo tri poraza i četiri remija, zasigurno je lijepo biti navijač trenutno najbolje momčadi lige. Nakon što je Kris Draper rano donio vodstvo Red Wingsima, a dodatno ga prvim golom sezone uvećao Brent Gilchrist, Rangersi se nakratko vraćaju u igru golom Petra Nedveda. Ipak, bilo kakvu nadu u preokret uništio je Rus Sergej Fedorov golom za 3:1, a previše nade nije pružio ni odlični vratar Dominik Hašek sa 26 obrana, za svoju pobjedu broj 29 ove sezone (vodeći u ligi).

Chicagu je čini se godila All-Star stanka, jer su u Phoenixu prekinuli niz od dva poraza, te sa 5:2 slavili protiv Kojota. Tony Amonte je s dva gola rano donio prednost Blackhawksima, no nakon što je Mikea Eschea zamjenio Sean Burke na vratima Phoenixa, domaći su se probudili i vratili u igru pogocima Andreja Nazarova i Daniela Brierea. U drugom periodu igre gosti ipak pronalaze pravu kemiju između napada i obrane, Jaroslav Spacek donosi, kasnije se pokazalo, ključnu prednost, na 4:2 povisuje Steve Sullivan (pridodao je i dva asista), da bi golom u praznu mrežu konačni rezultat postavio Mark Bell.

San Jose je odlično odigrao protiv Calgarya, pruživši vjerojatno najbolju obrambenu izvedbu godine u 2:0 pobjedi. Odličan je na vratima bio Evgenij Nabokov sa 27 obrana za svoj šesti shutout sezone (ispred njega su samo Patrick Roy i Nikolaj Khabibulin sa sedam), no i braniči ispred njega igrali su na visokom nivou. Tako su i oba gola Sharksi dali nakon sjajnih poteza braniča u obrani, koje su u golove pretvorili Matt Bradley na asistenciju Adama Gravesa, te Graves, naravno, na asistenciju Bradleya.

Rezultati, srijeda 6. veljače: Detroit - N.Y. Rangers 3:1; Phoenix - Chicago 2:5; San Jose - Calgary 2:0; Anaheim - Philadelphia 5:4; Washington - Minnesota 2:1; Florida - Tampa Bay 2:3; Columbus - Ottawa 4:6; Nashville - Dallas 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!