Zimski sportovi

NHL: Hossa i Ottawa i dalje marširaju

Tomislav Pacak • četvrtak, 23.01.2003.

Slika 1 od 1.

Čak i kada ne igra svoj najbolji hokej, Ottawa ove godine pobjeđuje - jednu takvu utakmicu Senatorsi su odigrali na Floridi gdje su sa 2:1 slavili protiv Panthersa, potvrdivši status trenutno najbolje momčadi u ligi. Utakmica je oskudijevala udarcima na gol, ukupno ih je bilo samo 34 (17-17), no Sensi su bili precizniji - Marian Hossa postigao je oba gola za goste, došavši do brojke od 33 pogotka u sezoni (career-high) čime predvodi ligu. Ivan Majesky postigao je svoj prvi pogodak u NHL, te večeri ujedno i jedini za Floridu.

I dok Ottawa "maršira" kroz Istok, Dallas je jednako uvjerljiv u zapadnoj konferenciji. Starsi su sa 4:2 bili bolji od Columbusa, a ključni gol djelo je Scotta Younga - pri rezultatu od 2:1 za Dallas, Young je postigao gol dok je Columbus imao igrača više pet minuta. Inače Mike Modano zabilježio je dva asista i to u svom 992. nastupu za Starse čime je izjednačio rekord Neala Brotena. Modano je također s ta dva dodavanja prestigao Broetena na prvom mjestu najboljih asistenata kluba, a već je od prije najbolji strijelac kluba, s najviše golova, najviše poena, najviše pobjedničkih pogodaka i najviše golova s igračem manje.

Anaheim i LA odigrali su zaista neobičnu utakmicu, koja je na kraju pripala domaćim Mighty Ducksima. Nakon što je Anaheim prvu trećinu riješio u svoju korist sa 3:0, Los Angeles je postigao sljedećih pet pogodaka, da bi nakon toga Moćne patke ponovno tri puta zatresle mrežu Kingsa. Steve Rucchin je u svom 500. NHL nastupu zabilježio dva gola i asist, Paul Kariya imao je učinak od dva gola i dva asista, dok je posljednji gol na utakmici, onaj za 6:5 tri minuta prije kraja postigao Petr Sykora. Najbolji "Kraljevi" su sa po golom i dodavanjem bili Ziggy Palffy i Joe Corvo.

NHL, srijeda 22. siječnja: San Jose - New Jersey 4:5 (pr.); Edmonton - Detroit 4:3 (pr.); Washington - Carolina 5:3; Tampa Bay - Montreal 2:2; Anaheim - Los Angeles 6:5; Dallas - Columbus 4:2; Florida - Ottawa 1:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!