Zimski sportovi

NHL: Ottawa sjajna protiv Colorada

Tomislav Pacak • četvrtak, 07.11.2002.

Od četiri sinoćnja dvoboja u NHL kao derbi utakmica mogla bi se okarakterizirati ona između Colorada i Ottawe, a koju su gostujući Senatorsi dobili s 5:2. Tako je Ottawa u 800. nastupu u ligi zabilježila prvu pobjedu u Denveru u četiri godine, a ovu su uistinu i zaslužili. Vratar Patrick Lalime bio je vrlo solidan na golu s 36 obrana, a napad je predvodio raspoloženi Marian Hossa koji je po drugi puta u karijeri postigao hat-trick. Daniel Alfredsson dodao je tri poena i tako produžio osobni niz postizanja poena na deset utakmica.

Slika 1 od 1.

U Anaheimu je Nashville doživio još jedan poraz s jednim pogotkom razlike. Nakon što su Paul Kariya i Andy Delmore razmijenili pogotke za 1:1, gol odluke djelo je Petra Sykore u posljednjoj trećini, poslije čega su Moćne patke ostavile ostatak posla vrataru Jeanu Sebastienu Gigueru koji je obranio 34 udarca Predatorsa, od čega 17 u trećem periodu. Steve Rucchin dodao je dva asista za pobjednike, dok je Nashville od deset poraza čak devet zabilježio sa samo golom zaostatka.

Dallas je prekinuo Vancouverov dobar niz u gostima pobjedom u Texasu od 4:0. Mike Modano odigrao je vrhunski kako i priliči igraču njegovog kalibra, s dva gola i asistom došao je do brojke od 1000 poena u karijeri, što je prije njega uspjelo još samo petorici Amerikanaca. Marty Turco obranio je svih 26 udaraca Canucksa za svoj drugi shutout u sezoni i sedmi u karijeri. Do ovog poraza, kanadska momčad je sedam puta u nizu napuštala gostujuće dvorane neporažena.

I Pittsburgh je naviknuo na neporaženost, no Florida je sinoć bila bolja i tako nanijela Penguinsima tek drugi poraz u deset nastupa. Ovaj neće previše zaboljeti goste jer je došao u produžetku pa je bod u džepu, a njega su Pingvini osvojili zahvaljujući sjajnom Mariu Lemieuxu. Iako već legenda svjetskog hokeja, Super Mario ne prestaje blistati, sinoć je postigao gol 8.8 sekundi prije kraja utakmice za izjednačenje rezultata na 3:3. Istina, Pittsburgh je izgubio u dodatnom periodu igre (strijelac za Floridu bio je Valerij Bure), no to ne zasjenjuje činjenicu da je Lemieux s dva nova poena došao do brojke od 27 poena u sezoni što je sedam više od drugoplasiranog Martina St. Louisa.

NHL rezultati, 6. studenoga: Colorado - Ottawa 2:5; Anaheim - Nashville 2:1; Dallas - Vancuover 4:0; Florida - Pittsburgh 4:3 (pr.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!