Zimski sportovi

NHL: Vancouver sjajan i protiv Anaheima

Tomislav Pacak • nedjelja, 29.12.2002.

Slika 1 od 1.

Uvjerljivim trijumfom nad Anaheimom, Vancouver Canucksi došli su do 49 bodova u sezoni čime su se izjednačili sa Detroitom i Ottawom kao najboljim momčadima lige. Drugdje, predvođena Marijanom Gaborikom, Minnesota je slavila kod Buffala, dok je Chris Osgood zabilježio 35. shutout u karijeri, u pobjedi Islandersa protiv Caroline. St. Louis je bio uvjerljiv u Columbusu, kao i Detroit u Nashvilleu, dok su uspješni domaćini bili New Jersey protiv Washingtona te Pittsburgh protiv Montreala.

Možda je upravo utakmica u Atlanti bila ono što je trebalo Bostonu, koji je u Georgiji zabilježio tek drugu pobjedu u devet nastupa. Pobjeda je došla kao rezultat odličnog timskog rada, a taj momčadski duh iznjedrio je dva junaka - Rob Zamuner postigao je jedini pogodak na utakmici, dok je John Grahame obranio svih 29 udaraca Trashersa.

Darius Kasparaitis još nije postigao pogodak ove sezone, ali brranič Rangersa nije mogao izabrati bolji trenutak od onog koji je sinoć odabrao - postigao je pobjednički pogodak za 2:1 Rangersa u produžetku protiv Floride. U regularnom dijelu golove su izmjenili Radek Dvorak i Sandis Ozolinsh, što je donijelo 18. produžetak floridske momčadi u 36 utakmica.

Sean Burke stao je na gol Phoenixa po prvi puta od listopada, i sigurno se nije nadao da bi odmah mogao zabilježiti shutout. Ipak, Burke je po rječima svojih suigrača "među najboljima u NHL", a to je i pokazao protiv Philadelphije kojoj sa 23 obrane nije dopustio niti jedan pogodak, iako je po vlatitim rječima bio malo "hrđav". Za golove Kojota pobrinuli su se Nagy, Amonte, Langkow i Briere. San Jose i Chicago odigrali su 3:3 - tri gola Tylera Arnasona nisu bila dovoljna za pobjedu Hawksa, s obzirom da su Ricci, Sundstrom i Cheechoo zajedničkim snagama postigli jednak broj pogodaka.

Vancouveru malo toga ne polazi za palicom proteklih mjeseci, a protiv Anaheima je također sve funkcioniralo idealno. Trent Klatt i Todd Bertuzzi su sa po dva pogotka predvodili Canukse protiv "Moćnih pataka", dok je Markus Naslund uz dva asista postigao i gol (24. u sezoni, prvi u NHL). Golovi Kjellberga, Trnke i Rucchina nisu bili ni izbliza dovoljni Anaheimu, čiji je kapetan Paul Kariya igrao na ovoj utakmici usprkos smrti oca. Vancouver je tako na najbolji način startao niz od šest domaćih utakmica, treba spomenuti da su protiv Anaheima po 10. puta zaredom igrali pred rasprodanom dvoranom.

NHL, subota 29. prosinca: Buffalo - Minnesota 3:4; NY Islanders - Carolina 3:0; Pittsburgh - Montreal 3:2; Atlanta - Boston 0:1; Columbus - St. Louis 1:6; Florida - NY Rangers 1:2 (pr.); New Jersey - Washington 2:1; Nashville - Detroit 2:4; Phoenix - Philadelphia 4:0; Edmonton - Toronto 3:2 (pr.); Vancouver - Anaheim 7:3; San Jose - Chicago 3:3;

Istočna konferencija:
Atlantic: New Jersey 43, Philadelphia 43, Pittsburgh 37, NY Rangers 34, NY Islanders 33;
Northeast: Ottawa 49, Boston 47, Toronto 41, Montreal 39, Buffalo 22;
Southeast: Tampa Bay 40, Washington 38, Carolina 38, Florida 35, Atlanta 23

Zapadna konferencija:
Central: Detroit 49, St. Louis 45, Chicago 40, Columbus 29, Nashville 28
Northwest: Vancouver 49, Minnesota 46, Edmonton 41, Colorado 40, Calgary 28
Pacific: Dallas 47, Los Angeles 39, Anaheim 39, San Jose 35, Phoenix 33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!