Zimski sportovi

NHL: Anaheim iznenadio Starse

Tomislav Pacak • subota, 15.02.2003.

Sinoć je sa sedam utakmica nastavljena National Hockey League, a iznenađenje večeri priredio je Anaheim koji je slavio u Dallasu kod vodeće momčadi konferencije. Napeto je bilo i u Sunriseu gdje je Mike Knuble postigao dva najbrža gola u povijesti, dok su Brian Leetch i Aleksej Kovaljev podsjetili na stare dane u Madison Square Gardenu...

Anaheim je nanio tek treći domaći poraz ove sezone Dallas Starsima, vodećoj momčadi zapadne konferencije. Aleksej Smirnov postigao je presudni pogodak za 3:2 u 5. minuti posljednje trećine, a Starse je "dokrajčio" Steve Rucchin golom za 4:2. Adam Oates i Petr Sykora također su bili strijelci za "Moćne patke", Paul Kariya dodao je tri asista, dok je Švicarac Martin Gerber obranio 26 udaraca za sedmu pobjedu Mighty Ducksa u posljednjih osam utakmica. Ulf Dahlen i Mike Modano bili su strijelci za Dallas, koji je doživio tek drugi poraz u posljednjih 21 utakmicu.

Mike Knuble je ispisao povijest u Sunriseu - igrač Bostona postigao je svoj prvi pogodak nakon samo deset sekundi utakmice, da bi svoj drugi uknjižio 17 sekundi poslije, postigavši tako dva najbrža pogotka jednog igrača u povijesti NHL. Ipak, brzi start nije puno pomogao Bruinsima, morali su igrati produžetak protiv čvrstih Panthersa, u kojem je dva boda Bostonu donio Brian Rolston. Briljirala je prva linija Bruinsa Knuble-Murray-Thornton, koja je postigla pet od šest Bostonovih golova. Joe Thornton postigao je dva kao i Knuble, dok je Glen Murray bio strijelac izjednačujućeg gola na 5:5.

Pittsburgh je prije nekoliko dana napravio veliku razmjenu igrača s New York Rangersima, poslavši između ostalih u New York Alekseja Kovaljeva. "Kazna" je ubrzo uslijedila, već sinoć je Kovaljev postigao jedini pogodak na utakmici protiv Penguinsa, dok se za ostalo pobrinuo vratar Mike Dunham sa 26 obrana. Inače, Kovaljeve je za gol asistirao Brian Leetch, a isti dvojac zajedno je igrao i u šampionskoj momčadi Rangersa iz sezone 1994-95.

NHL, petak 14. veljače: Dallas - Anaheim 2:4; Chicago - San Jose 2:4; Minnesota - Phoenix 2:3; Atlanta - Tampa Bay 2:2; Carolina - Washington 3:0; Florida - Boston 5:6 (pr.); NY Rangers - Pittsburgh 1:0;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!