Zimski sportovi

NHL: Četiri gola Jaromea Iginle

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 24.02.2003.

Nedjelja je dan predviđen za odmor, osim ako ste možda profesionalni hokejaš - sinoć je odigrano 11 utakmica u National Hockey League, a zvijezda večeri bio je Jarome Iginla koji je postigao četiri gola za pobjedu svog Calgarya u Phoenixu...

Vancouver je produžio niz nepobjedivosti na 13 utakmica, posljednja "žrtva" bio je Columbus koji je "stradao" sa 7:2. Prva linija Canucksa ponovno je briljirala; Markus Naslund i Todd Bertuzzi postigli su po dva gola i dodali po dvije asistencije, dok je Brendan Morrison zabilježio gol i tri asistencije. Golovi Knutsena i Sandersona bili su tek utješne naravi za Blue Jacketse, Vancouver je ostao na dva boda zaostatka za Dallasom u borbi za vrh zapadne konferencije.

Njemu je, pak, sve bliže i Colorado, i to nakon katastrofalnog ulaska u sezonu. Novu pobjedu Avsi su zabilježili protiv Rangersa, iako su gosti prvi poveli (Eric Lindros). Milan Hejduk nastavio je "terorizirati" protivničke vratare, postigao je nova dva gola i produžio niz postizanja golova na sedam utakmica. Njegova linija nije bila ništa manje loša od one Canucksa, Peter Forsberg dodao je tri asistencije, Alex Tanguay ponovno je bio strijelac pa sada Hejduk,Tanguay i Forsberg imaju 26 golova i 41 asistenciju u posljednjih 15 utakmica. Patrick Roy je obranio 37 udaraca i ostao neporažen 12. puta u posljednjih 13 utakmica.

Čini se da je Sandis Ozolinsh konačno pronašao svoj dom - latvijski All-Star branič promijenio je nekolicinu klubova od svog dolaska u NHL, no otkad je prešao u Anaheim čini se da su sve stvari sjele na svoje mjesto, i za Latvijca i za klub. Ozolinsh je s golom i asistencijom predvodio Mighty Duckse do pobjede u Raleighu kod Ozolinsheva bivšeg kluba. Po gol su dodali i Kariya, Oates te Krog, dok je Martin Gerber zabilježio svoj prvih NHL shutout s 28 obrana. Interesantno, Anaheim 20 utakmica prije kraja sezone ima bod više nego cijele lanjske sezone (70).

NHL, nedjelja 23. veljače: Colorado - NY Rangers 4:1; Vancouver - Columbus 7:2; Carolina - Anaheim 0:4; NY Islanders - Boston 4:4; Pittsburgh - New Jersey 3:4; Tampa Bay - Buffalo 1:4; Chicago - Dallas 0:3; Phoenix - Calgary 2:4; Toronto - Nashville 2:5; Edmonton - Atlanta 3:3; Minnesota - St. Louis 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!