Zimski sportovi

Veliko pojačanje za Nashville Predatorse

Tomislav Pacak • subota, 06.08.2005.

Nakon godine dana "praznog hoda", užurbala se aktivnost u uredima NHL klubova. Svi se bore za potpise najjačih "free-agenta", ali s druge strane moraju paziti na novi salary cup. Nashville je uspio "upecati" odličnog krilnog igrača, Paula Kariyu...

Kariyi je ovo treći klub u tri sezone - prvih sedam sezona odigrao je za Anaheim, da bi u sezoni 2003./2004. stigao u Colorado gdje je razočarao te je u sezoni protkanoj ozljedama ubilježio tek 11 golova i 25 asistencija u 51 odigranoj utakmici.

To je puno slabiji učinak nego je Kariya naviknut - u 657 odigranih utakmica postigao je 311 golova i ukupno 705 poena, a sedam puta izabran je u All-star momčad. Dva puta je išao iznad magične granice od 100 poena u sezoni, i s pravom je smatran jednim od najboljih lijevih krila u ligi.

Nashville je tako dobio neočekivano pojačanje, jer Kariyu je ganjala većina NHL klubova, a on se odlučio za ne pretjerano eksponirane Predatorse. Za Nashville se i očekivalo da bude među klubovima koji će imati koristi od novog salary cupa, s obzirom da je to manje tržište kakvo prije nije moglo privući najbolje igrače (prvenstveno zbog financijskih razloga).

30-godišnji Kanađanin potpisao je ugovor na dvije godine, vrijedan devet milijuna dolara. U Nashvilleu su naravno presretni zbog dolaska Kariye. "Mislim da je fantastično što je odabrao baš Nashvile kad je znao da ga barem pola klubova traži. Mislim da je odabrao Nashville zbog niza razloga, od kojih većina nisu financijske prirode", izjavio je GM David Poile.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!