Automoto

Schumacher Alonsu zadao šah

Ante Kojundžić • nedjelja, 07.05.2006.

Pobjednik VN Europe vožene na Nürburgringu je Nijemac Michael Schumacher u Ferrariju koji je tom pobjedom došao do svog 86. trijumfa u karijeri…

Utrku je poveo Fernando Alonso, a odmah iza leđa mu je bio Michael Schumacher i takva se situacija zadržala do posljednjih ulazaka u boks kad Alonso prvi ide na promjenu guma i nadolijevanje goriva, a Schumacher ostaje dodatna tri kruga i radi dovoljnu prednost da nakon svog odlaska u boks izbije ispred Španjolca što se i dogodilo.

Schumacher je zasjeo na čelo utrke i dovezao svoj Ferrari do druge pobjede za redom ispred Alonsa čiji je Renault ipak bio nešto sporiji. Odličnu formu Ferrarija potvrđuje i treće mjesto Felipea Masse, no Brazilac nije bio dovoljno dobar da ugrozi Alonsa, ali svejedno prvi podij u karijeri odličan je rezultat.

Kimi Räikkönen u McLarenu utrku je završio na repu Masse pokušavajući do samog kraja utrke preteći crveni bolid ispred sebe, no za to nije bilo prave prilike, kao ni dovoljno vremena pa je Finac utrku završio na četvrtom mjestu. Od McLarena se na ovoj utrci očekivalo puno više, a pokazali su slabiju formu od vodećih momčadi - Ferrarija i Renaulta, uz to je Juan Pablo Montoya u drugoj srebrnoj strijeli završio utrku odustajanjem zbog kvara.

Peto mjesto je osvojio Brazilac Rubens Barrichello u Hondi u vrlo mirnoj utrci bez previše problema, za razliku od njegovog kolege iz momčadi Jensona Buttona koji je ubilježio odustajanje jer njegov motor nije izdržao. Talijan Giancarlo Fisichella utrku završava na šestom mjestu, daleko od svog kolege Alonsa i daleko od potencijala Renaultovog bolida.

Vrhunska utrka je iza mladog Nijemca Nica Rosberga krenuvši s posljednje pozicije na startu da bi se dovezao do sedmog mjesta i dva boda. Suprotne sreće je bio drugi Williams Marka Webbera koji je ostao stajati pored staze zbog kvara. Osmi je ciljem prošao stari lisac Jacques Villeneuve u BMW Sauberu i osvojio jedan bod.

Vodeći u prvenstvu je i dalje Alonso s 44 boda, dok Schumacher sad ima 31 i drži drugo mjesto poretka. Treći je Räikkönen s 23 boda ispred Fisichelle koji ima 18 bodova.

Sljedeća utrka je za tjedan dana u Španjolskoj na stazi u Barceloni gdje bi borbu trebali nastaviti Ferrari i Renault, tj. Michael Schumacher i Fernando Alonso s tim da je sad u maloj prednosti Schumi.

Poredak na kraju utrke:
1. M. Schumacher (NJE/Ferrari) 1:35:58.785
2. F. Alonso (ŠPA/Renault) + 3.700
3. F. Massa (BRA/Ferrari) + 4.400
4. K. Räikkönen (FIN/McLaren) + 4.800
5. R. Barrichello (BRA/Honda) + 1:12.500
6. G. Fisichella (ITA/Renault) + 1:14.100
7. N. Rosberg (NJE/Williams) + 1:14.500
8. J. Villeneuve (KAN/BMW) + 1:29.003
9. J. Trulli (ITA/Toyota) + 1 krug
10. N. Heidfeld (NJE/BMW) + 1 krug
11. S. Speed (SAD/Scuderia Toro Rosso) + 1 krug
12. T. Monteiro (POR/Midland F1) + 1 krug
13. C. Albers (NIZ/Midland F1) + 1 krug
Nisu završili:
14. R. Schumacher (NJE/Toyota)
15. JP. Montoya (KOL/McLaren)
16. T. Sato (JAP/Super Aguri)
17. F. Montagny (FRA/Super Aguri)
18. C. Klien (AUT/Red Bull)
19. J. Button (VB/Honda)
20. M. Webber (AUS/Williams)
21. D. Coulthard (VB/Red Bull)
22. V. Liuzzi (ITA/Scuderia Toro Rosso)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!