Tenis

Ljubičić će igrati u Davis Cupu

Igor Petrinović • petak, 06.04.2007.

Najbolji hrvatski i osmi tenisač svijeta Ivan Ljubičić nestrpljivo čeka nadolazeću sezonu na zemlji te najavljuje igranje za Davis Cup reprezentaciju u susretu play-offa za Svjetsku skupinu koji će se igrati u rujnu...

Prvi hrvatski reket Ivan Ljubičić iskoristio je par slobodnih dana i svratio u Zagreb. Taj mu je "luksuz" omogučila Davis Cup pauza uzrokovana porazom od Njemačke početkom veljače, a osim što je posjet Zagrebu iskoristio za potpisivanje sponzorskog ugovora s Vipnetom, osmi tenisač svijeta osvrnuo se kako na prva tri mjeseca teniske 2007. godine, tako i na ono što slijedi. A to je iscrpljujuća sezona na zemlji.

"Radim kondicijske treninge s puno trčanja. Na zemlji neće biti lako dolaziti do poena servisom", kaže Ljubičić. "Priznajem, jako sam nestrpljiv, jedva čekam sezonu na zemlji jer sam prošle godine igrao dobro, bio u polufinalu Roland Garrosa."

Vezane vijesti

Iza Ljubičića, trenutno sedmog u poretku utrke za Masters u Šangaju, jedan je odigrani Grand Slam turnir te prva dva turnira Masters Serije. Melbourne, Indian Wells i Miami potvrdili su da je konkurencija na ATP Touru sva jača, te da su neki novi dečki definitivno stigli. "Tu su sada Murray i Đoković, ali mislim da se od osam sudionika, na Masters svake godine vraća njih pet ili šest. Nadam se da ću ja tu ostati. Moji rezultati u Indian Wellsu i Miamiju pokazuju da sam još uvijek na razini prvih pet."

Osim Škota Murraya i Srbina Đokovića, na velika vrata vratio se i Argentinac Guillermo Canas, dva puta svladavši veličanstvenog Rogera Federera. I sam Ljubičić je snagu Canasa osjetio na svojoj koži. "Mislim da je Canasova prednost što ga dugo nismo vidjeli. On je vrhunski tenisač, ali sve nas je malo iznenadio", tvrdi Ljubo. "Mislim da Federeru nije drago nakon dva poraza od Canasa. On je sada svu koncentraciju stavio na Roland Garros pa se nadam da ćemo mi ostali iskoristiti njegovo neigranje na nekim manjim turnirima."

Ono što će razveseliti sve navijače u Hrvatskoj je Ljubičićeva najava igranja za Davis Cup reprezentaciju u rujnu. Naime, Ljubičić je još krajem 2006. godine najavio kako će mu ovo biti posljednja sezona u Davis Cupu, a nakon ispadanja od Njemačke u veljači je rekao kako je to možda bio njegov posljednji nastup za reprezentaciju.

"Davis Cup mi je uvijek bila želja igrati. Reprezentacija je u teškoj poziciji sada kad je Mario bolestan, dok se za Karlovića ne zna hoće li igrati, a i imao je problema s koljenom. Pred nama je play-off za ostanak u Svjetskoj skupini, za desetak dana saznajemo s kim igramo i do sljedećeg nastupa u devetom mjesecu imamo vremena pripremiti se", objasnio je svoju odluku Ljubičić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!