Rukomet

Od refula do uragana

Dario Dodić • subota, 06.01.2007.

Hrvatska rukometna reprezentacija sjajnom je igrom u drugom poluvremenu deklasirala reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Slovenia-Croatia Cupu. Pakleni su na svaki pogodak BiH postigli dva pogotka...

Izabranici Lina Červara nisu na najbolji način otvorili drugu utakmicu na Slovenia-Croatia Cupu. Solidna Bosna i Hercegovina u Puli je pokazala da ima svoje mjesto na rukometnoj karti svijeta. Štoviše, igrači BiH odlično su ušli u susret, predvođeni sjajnim vratarem Enidom Tahirovićem, koji je već u prvih deset minuta susreta prikupio pet obrana.

Tek nakon pet minuta igre Hrvatska je postigla prvi pogodak, danas raspoloženi Vedran Zrnić iz sedmerca je smanjio vodstvo BiH na 2:1. Ipak, BiH nastavlja svoje odlično razdoblje i odlazi na 4:1, a prvi svoj i uopće hrvatski gol iz igre postiže Blaž Lacković za 4:2. Ljutiti Červar pri rezultatu 5:2 zove prvi time-out nakon kojeg su napokon Pakleni proigrali kako doliči najboljoj svjetskoj reprezentaciji. Preko Balića i dvostrukog strijelca Sulića Hrvatska dolazi do 5:5, a Nikša Kaleb ubrzo donosi i prvo vodstvo Hrvatske.

Jedan od najboljih igrača gostiju, Branislav Obradović, u jednom je napadu krivo stao i zaradio distorziju gležnja zbog koje je morao propustiti ostatak susreta. Pakleni koriste inicijativu i odlaze na uvjerljivih 10:5. Seriju Hrvatske 8:0 prekida Stojanović šestim pogotkom Bosne i Hercegovine. Imali su naši rukometaši i šest pogodaka prednosti, no sjajni Tahirović i nesmotrena hrvatska obrana dopuštaju reprezentaciji BiH da poluvrijeme zaključi sa samo tri pogotka zaostatka (13:10).

Pakleni su ponovno nakon odmora "ustali na krivu nogu", pa brzim pogocima Terzića i Harmandića (2) BiH dolazi do 13:13. Da veselje naših susjeda ne traje predugo pobrinuo se Pero Metličić s dva pogotka u rasponu od samo desetak sekundi. Nakon duge suše Zrnić postiže pogodak za 16:13 i nakon toga se igra BiH počinje raspadati. Čak i s igračem manje Hrvatska je podizala prednost, pa je semafor vrlo brzo pokazivao 28:15 u korist Hrvatske.

Naši se rukometaši nisu na tome zaustavili, fantastičnim i brzim kontrama saldo hrvatskih golova povećavao se iz minute u minutu. Mirko Alilović je s 15 obrana neutralizirao napad Bosne i Hercegovine, a naši su napadači punili mrežu inače sjajnog Tahirovića (17 obrana). Da su prava ekipa Pakleni su pokazali i pri rezultatu 30:16, kada su doslovce ismijali Vorija koji je prokockao jednu lijepu kontru. Ne samo da je promašio gol, već je lopta otišla barem dva metra iznad Tahirovićevih vrata. Publika mu je ipak zapljeskala, a Balić, Metličić i Dominiković morali su se pokriti ručnicima i majicama kako bi prigušili histeričan smijeh izazvan Vorijevim promašajem.

Da može Vori i bolje pokazao je nekoliko minuta kasnije kada su mu suigrači namjestili novi zicer u kontri - ovog puta nije bilo šale i Vori postavlja 32:17. Svojim šestim pogotkom Sulić donosi 33. pogodak Hrvatske, a utakmicu lijepom piruetom zaključuje vrlo dobri Duvnjak. Konačnih 34:17 velik je poticaj za naše rukometaše koji sutra u Kopru igraju posljednji dvoboj Cupa protiv reprezentacije Slovenije koja je s 37:27 svladala Grčku. Najbolji i danas najkonstantniji igrač u Hrvatskoj bio je Zrnić, koji je susret okončao sa sedam pogodaka.

Slovenia-Croatia Cup, 2. kolo:
Hrvatska - BiH 34:17 (13:10)
Slovenija - Grčka 37:27.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!