Automoto

Alonso i Renault nedodirljivi

Branimir Korać • nedjelja, 28.05.2006.

Fernando Alonso uzeo je pobjedu i na Velikoj nagradi Monaka u Monte Carlu. U odličnoj utrci Fernando je bio u vodstvu od samog starta i na kraju došao do prve pobjede u Monte Carlu u karijeri....

Fernando Alonso nakon utrke u Monte Carlu dodatno je odmaknuo u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva. Pobjeda u Monte Carlu bila mu je prva u karijeri na ovoj zahtjevnoj stazi.

Nakon kazne za Michaela Schumachera poslije kvalifikacija, iz prvog startnog reda krenuli su Alonso i Mark Webber. Alonso je odmah sjajnim startom preuzeo vodstvo, a Webber je već na startu vodio veliku borbu s Kimijem Raikkonenom. Prvi Raikkonenov napad na samom startu Webber je izdržao, ali već u drugom krugu Finac koristi Webberovu neopreznost i probija se na drugu poziciju.

48 krugova Raikkonen je doslovno na repu Alonsu, ali Španjolac majstorski održava vodstvo. Ključni trenutak utrke događa se u 50. krugu kada Raikkonenu otkazuje motor i Finac odustaje. Alonso već tada praktički osigurava pobjedu obzirom da je drugoplasirani Juan Pablo Montoya zaostajao 15 sekundi.

Osim Raikkonena sreće nisu imali niti Mark Webber ni Jarno Trulli kojima su također otkazali motori u trenucima dok su držali poziciju na pobjedničkom postolju. Webber je odustao u 48. krugu, a Trulli pet krugova prije kraja utrke.

Odustajanjem Trullija na postolje se popeo David Coulthard po prvi put nakon više od dvije godine. Michael Schumacher startao je kao posljednji iz boksa, a utrku je završio na izvrsnom petom mjestu.

Rezultati VN Monaka:
1. F. Alonso (ESP) Renault
2. J. Montoya (COL) McLaren +15
3. D. Coulthard (GBR) Red Bull +53
4. R. Barrichello (BRA) Honda +53.7
5. M. Schumacher (GER) Ferrari +54.6
6. G. Fisichella (ITA) Renault +62.5
7. N. Heidfeld (GER) BMW +1 krug
8. R. Schumacher (GER) Toyota +1 krug
9. F. Massa (BRA) Ferrari +1 krug
10. V. Liuzzi (ITA) Toro Rosso +1 krug
11. J. Button (GBR) Honda +1 krug
12. C. Albers (NED) Midland +1 krug
13. S. Speed (USA) Toro Rosso +1 krug
14. J. Villeneuve (CAN) BMW +1 krug
15. T. Monteiro (POR) Midland +2 kruga
16. F. Montagny (FRA) Super Aguri +2 kruga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!