Košarka

LeBron uspješniji od Kobea, Wade vodi Miami

Bojan Poturica • ponedjeljak, 12.02.2007.

U najzanimljivijim sinoć odigranim susretima Cleveland Cavaliersi pobijedili su Los Angeles Lakerse iako je Kobe Bryant nadigrao LeBrona Jamesa. Dwyane Wade je predvodio Miami do pobjede nad Spursima, Chicago je slavio u Phoenixu, dok Washington nije imao šanse protiv Blazersa...

Trebao je to bili veliki dvoboj između LeBrona Jamesa i Kobea Bryanta. Na kraju se utakmica između Cavaliersa i Lakersa pretvorila u dvoboj Bryanta protiv ostatka momčadi Clevelanda koji su u četvrtoj četvrtini nosili Jamesa. Bryant je zabio 36 koševa uz sedam skokova i šest asistencija, a 14 koševa postigao je u posljednjoj četvrtini, ali zadnjih 12 minuta Cavaliersi su dobili 35:23 jer Bryantovi suigrači nisu pokazali karakter u trenucima kad su Cavsi učinili sve ne bi li zaustavili Kobea. James je završio na 18 koševa, osam skokova i pet asistencija, a junak večeri bio je Saša Pavlović (21 koš) koji je zabio 13 koševa u posljednjoj četvrtini.

"Uvijek sam govorio da je Saša odličan igrač i da će to pokazati kad dobije priliku. Svaki trening igram protiv njega i znam kakav je. Sad to svima počinje pokazivati", rekao je James. Zidrunas Ilgauskas (17 koševa, 7 skokova) je odigrao vrlo dobro, dok su Lamar Odom (11 koševa, 11 skokova) i Vladimir Radmanović (12 koševa, 10 skokova) bili solidni kod Lakersa koji su po prvi put u sezoni doživjeli tri uzastopna poraza.

U velikom susretu odigranom na Floridi, aktualni prvak Miami Heat potvrdio je da se polako vraća u formu pobjedom nad San Antonio Spursima. Dwyane Wade je bio "mrtav" u prve tri četvrtine, a onda je eksplodirao u posljednjoj kada je postigao 18 od svojih 26 koševa. Tome je dodao sedam asistencija i Heat je slavio 100:85. "Utakmica je bila odlična sve dok Dwyane nije odlučio preuzeti kontrolu nad susretom. Tad je bilo gotovo", izjavio je trener Spursa Greg Popovich. Shaquille O'Neal (16 koševa, 7 skokova) i Jason Kapono (13 koševa, 11 skokova) su odigrali vrlo dobro kod Miamija. Manu Ginobili (26 koševa) i Tony Parker (20 koševa, 5 asistencija) su bili najbolji u redovima Spursa.

Phoenix Sunsi ne mogu bez Stevea Nasha te su doživjeli drugi uzastopni poraz. Chicago Bullsi su slavili u Arizoni 116:103 te su time prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Luol Deng (29 koševa, 12 skokova), Kirk Hinrich (29 koševa, 5 skokova) i Ben Gordon (27 koševa, 5 skokova) predvodili su Bullse. Leandro Barbosa (26 koševa), Amare Stoudemire (26 koševa, 10 skokova) i Shawn Marion (11 koševa, 18 skokova, 4 ukradene lopte) su se najviše istaknuli kod Sunsa. Zanimljivo je spomenuti da je ovo bio prvi ovosezonski poraz Sunsa s deset ili više koševa što je novi rekord.

Washington Wizardsi na svom domaćem terenu nisu imali nikakve šanse protiv Portland Trail Blazersa koji su slavili 94:73. Gilbert Arenas je obećao da će postići 50 koševa protiv Blazersa kao znak osvete treneru Portlanda Nateu McMillanu koji je bio zamjenik Mike Krzyzewskog, trenera prošlogodišnjeg Dream Teama. Naime, Coach K nije dao priliku Arenasu već ga je poslao kući, a Agent Zero mu to još uvijek nije oprostio. Ipak, Arenas nije ispunio obećanje. Štoviše, bilo je jako daleko od toga. Arenas je zabio samo devet koševa uz šut 3-15 iz igre i 0-8 za tricu. "Njegovo obećanje je kao da vam netko kaže da će vas udariti. Moji suigrači su mi pomogli da ga zaustavim i možemo biti zadovoljni poslom koji smo obavili", izjavio je Jarrett Jack (18 koševa, 5 asistencija) koji je uz LaMarcusa Aldridgea (18 koševa, 10 skokova) bio prvo ime Portlanda.

Boston Celticsi uistinu nemaju sreće. Sinoć su doživjeli svoj 18. uzastopni poraz (rekord lige je 24) nakon što je Ricky Davis (28 koševa, 5 skokova, 5 asistencija) pogodio iz kuta za pobjedu dvije desetinke prije kraja. Kevin Garnett (26 koševa, 11 skokova, 10 asistencija) je briljirao, a vrlo dobar bio je i Mark Blount (20 koševa, 5 skokova). Paul Pierce (29 koševa) i Delonte West (16 koševa, 8 asistencija, 7 skokova) su bili najbolji kod Bostona.

NBA rezultati, 11. veljače 2007.:
Miami Heat - San Antonio Spurs 100:85
Washington Wizards - Portland Trail Blazers 73:94
Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 94:80
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 99:90
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 109:107
Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 89:106
Phoenix Suns - Chicago Bulls 103:116
Golden State Warriors - Atlanta Hawks 105:106
Sacramento Kings - Seattle SuperSonics 103:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!