Rukomet

Zvezda jednom nogom u polufinalu Kupa EHF-a

Ivan Ambroš • nedjelja, 18.03.2007.

U prvim utakmicama četvrtfinala Kupa EHF-a najuspješniji nastup je zabilježila ruska Zvezda koja je u gostima pobijedila Rulmentul sa čak šest golova razlike. Španjolska je Elda kod kuće došla do iste prednosti protiv Dunaferra koju će pokušati obraniti sljedeći vikend na mađarskom tlu...

Rulmentul Brasov Mariane Tirce je teško poražen kod kuće od Zvezde Zvenigorod 19:25 (9:13). Vratarka Spirova je skupila 20 obrana za Ruskinje, a nepogrješiva Yakovleva je tome dodala i šest golova. Na drugoj strani jedino je Barcan s pet golova pružila otpor kod Rumunjki. Ruski izbornik i trener Zvezde Evgenij Trefilov osim što suvereno vlada ruskim prvenstvom uz danski Ikast je i najozbiljniji kandidat za osvajanje Kupa EHF-a.

Favorizirani Ikast je uspio doći do samo dva gola prednosti protiv Debrecena 26:24 (16:11). Karen Br?dsgaard je pet puta zabila za Dankinje a Anna Maria Kiraly, Anett Sopronyi i Gabriela Szucs su se kod Mađarica šest puta upisale u listu strijelaca.

Elda je porazila Dunaferr 34:28 (18:15). Za Španjolke ponovo je izvrsna bila rumunjska reprezentativka Oana Soit s jedanaest golova, dok je Mađarice predvodila Laluska sa šest.

Motor Zaporozhye je minimalno slavio protiv Bayer Leverkusena 27:26 (12:14).

Kup EHF-a, prvi susreti četvrtfinala:
Rulmentul Brasov – Zvezda Zvenigorod 19:25
Ikast – Debrecen 26:24
Elda – Dunaferr 34:28
Motor Zaporozhye – Bayer Leverkusen 27:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!