Nogomet

Hajduk - Međimurje: Pobjeda kao rođendanski poklon Torcidi

Bernard Jurišić • subota, 28.10.2006.

Nakon Pule prošle subote, Hajduk je i Međimurje pobijedio iznenađujuće lako, gotovo bi se reklo rutinski. Pobjedom 2:0 Hajdukovi su nogometaši na najbolji način čestitali 56. rođendan svojim navijačima...

Sjećajući se prošle sezone i muke koju su proživljavali gotovo u svakoj utakmici, prava je renesansa ove sezone zahvatila splitsku momčad. Poljud je i dalje neosvojiv, svi osim Dinama iz Splita su otišli pognutih glava. Tako i Međimurje.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Četvrtoplasirana momčad u Poljud je došla s četiri pobjede u nizu. I dobro su otvorili utakmicu, u prvih 20-ak minuta čak su izgledali konkretnije od domaćina. Posebno je motiviran bio Mario Grgurović, do ove sezone velika nada Hajduka, sad u vlasništvu Dinama i na posudbi u Čakovcu.

Prvu prigodu stvara Hajduk u 13. minuti. Bartolović ostavlja na udarac Hrgoviću, ovaj puca snažno, no vratar Tomić odlično reagira. Minutu kasnije Grgurović ubacuje pred Balića koji propušta loptu, no Piškor ne stiže reagirati.

Veliku prigodu gosti stvaraju u 24. minuti. Grgurović oduzima jednu loptu na centru i prosljeđuje je do Kresingera, ovaj pronalazi usamljenog Piškora koji kreće sam prema Baliću. Ipak, u posljednji trenutak sustiže ga Živković i blokira njegov udarac.

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Na suprotnoj strani minutu kasnije Hrgović iz slobodnog udarca cilja suprotni kut, no lopta odlazi nekoliko centimetara od desne vratnice. U 29. minuti Jurica Vučko ozlijedio je mišić prigodom jednog ubačaja, umjesto njega ulazi "match-winner" Blatnjak.

Samo dvije minute potom, rastrčani Hrgović ubacuje s lijevog krila, Blatnjak ostaje zaboravljen u sredini i lako glavom matira Tomića za 1:0.

Čakovčani odmah po polasku s centra slažu brzu kontru, Ricardo oštro puca s 20 metara pod gredu, Balić odbija u korner.

Slika 4 od 5.
Foto: Bruno Karadža

U drugom poluvremenu malo toga bilo je za zabilježiti na obje strane. Prvo što valja notirati je koreografija Torcide na sjevernoj tribini kojom su sami sebi čestitali rođendan. Baš nekako usred "Torcidinih trenutaka", pogotkom su im rođendan čestitali Bartolović i Munhoz. Prvi je ubacio loptu desnom nogom s lijevog boka prema mreži, Munhoz ju je u sredini malo dodirnuo i prevatio Tomića za 2:0.

U 73. minuti Blatnjak lijepo upošljava natrčalog Munhoza, koji ulazi snažno u kazneni prostor i gađa suprotni kut, no malo je neprecizan. U 77. minuti Ricardo puca s desne strane, Balić je nesiguran, no uspijeva uhvatiti loptu ispred Kresingera.

Posljednju prigodu Gaal priređuje za Marčića, no njegov udarac pod gredu vratar Tomić uspijeva obraniti.


Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Zoran Vulić, trener Hajduka: "Bila je ovo teška utakmica u koju smo ušli prilično nervozno. Zašto? I zbog događanja prošlog tjedna oko utakmice s Belišćem, rođendana navijača kojima smo htjeli pokloniti pobjedu, ali i kiksa Dinama. Nismo bili pravi, atmosfera je bila malo narušena, no najvažnije je da smo pobijedili i to zasluženo."

Stanko Mršić, trener Međimurja: "Pokušali smo iznenaditi, no Hajduk je ipak Hajduk. Imali smo svoje prigode u prvom dijelu koje nismo iskoristili, no nisam nezadvoljan na kraju, ipak je teško na Poljudu očekivati puno. Neki moji igrači dugo su slavili pobjedu protiv Rijeke, neki su bili pomalo impresionirani televizijom i Poljudom, propustili smo prigodu u boljem se svjetlu predstaviti široj javnosti."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!