Zimski sportovi

Velika osveta Toronta

Branimir Korać • petak, 06.10.2006.

U sinoć odigranim susretima NHL-a najuvjerljivije pobjede ubilježili s Toronto protiv Ottawe te Pittsburgh protiv Philadelphije. Toronto se pobjedom u gostima 6:0 osvetio Ottawi za poraz dan ranije..

Noć ranije Ottawa je u Torontu slavila 4:1, ali već sinoć Maple Leafsi su uzvratili visokom pobjedom 6:0 u Ottawi. Raspoložen je bio vratar Andrew Raycroft koji je obranio sva 34 udarca upućena u okvir gola. Darcy Tucker i Chad Kilger u prvoj trećini doveli su Toronto do prednosti 2:0, a nakon druge trećine prednost je otišla na nedostižnih 5:0. Još po jedan gol dodali su Tucker i Kilger dok je strijelac petog gola bio Aleksej Ponikarovski. U završnih 20 minuta domaćin nije došao niti do počasnog pogotka dok je Battaglia po šesti puta zatresao mrežu Ottawe. Gol koji je prelomio utakmicu bio je treći gol Toronta kojeg je u 26. minuti postigao Kilger. Krivicu za gol snose Redden i Meszaros. Redden je odmah priznao krivicu. "Mez i ja smo krivci. Nismo se sporazumjeli i ostavili smo Martyja nemoćnog".

New York Rangersi na svom ledu svladali su Washington s lakih 5:2. U odličnoj igri Rangersa iskočio je dvostruki strijelac Brendan Shanahan koji je ovom utakmicom podsjetio na svoje najbolje dane. Već nakon 30 sekundi igre Rangersi su imali 1:0, a strijelac je bio novi kapetan Jaromir Jagr. Unatoč velikoj dominaciji, Rangersi do kraja trećne ne povećavaju vodstvo. Kazna stiže na startu druge trećine kada Semin poravnava na 1:1. No u nastavku susreta ipak dominacija domaćina dolazi do izražaja i isplaćuje se. Shanahan dvaput i Betts donose domaćinu 4:1. Fata dvije minute prije kraja smanjuje na 4:2, ali Straka 52 sekunde prije kraja lišava susret svake neizvjesnosti.

Tampa je tek nakon kaznenih udaraca svladala Atlantu. Raspoloženi Denis zaustavio je udarce Kozlova, Sima i Kovaljčuka te donio pobjedu Lightningu. Atlanta je naon prve trećine imala 2:0 pogocima Mellanbyja i Hosse, no Ryan Craig s dva pogotka donosi produžetak Tampi. Jedini iz kaznenih udaraca s obje strane koji je bio precizan bio je Vincent Lecavalier.

Sami Salo i Roberto Luongo najzaslužniji su za pobjedu Vancouvera nad Detroitom 3:1. Salo je ubilježio gol i asistenciju dok je Luongo skinuo 27 udaraca u debiju u dresu Canucksa. Naslund, Linden i Salo do 26. minute donijeli su Vancouveru vodstvo 3:0, a krajem druge trećine Zetterberg smanjuje na 3:1, no to je bilo sve što je Detroit napravio.

Gretzkyjevi "kojoti" svladali su na svom ledu New York Islanderse sa 6:3, potpuno ih nadigrali, no i dobili batina. Islandersi su u nemoći igrali izrazito grubo i većinu vreena provodili s isključenim igračima. Poveli su Islandersi već u trećoj minuti preko Satana, ali nakon toga slijedi serija 6:0 Coyotesa do sredine druge trećine. Strijelci su bili Nagy dvaput te Morris, Reinprecht, Doan i Perrault. Sjajni centar Steve Reinprecht je uz gol ubilježio i četiri asistencije. U posljednjoj trećini Viktor Kozlov je s dva gola tek smanjio na 6:3.

Pittsburghovi prvi pickovi drafta iz 2003. i 2005. godine Marc-Andre Fleury i Sidney Crosby briljirali su protiv Philadelphije i odveli Penguinse do pobjede 4:0. Fleury je nakon slabe prošle sezone nagovijestio bolje dane shutoutom od 40 obrana dok je Crosby bio pokretač svih opasnih akcija. Strijelci za Pittsburgh bili su Ouellett, veliko pojačanje Jarkko Ruutu, Crosby i Melichar. Kad se oporavi Malkin, bit će to sjajna ekipa.

Minnesota je pogotkom Todda Whitea nakon 63 sekunde igre u produžetku svladala Colorado s 3:2. Radivojevic i Gaborik doveli su Minnesotu u ranoj fazi do 2:0, ali Avalanche se vraća pogocima Brada Richardsona. Ipak u produžetku obrana Colorada slabo reagira i White donosi pobjedu Minnesoti. Obrana će i ove sezone biti veliki problem Colorada, osebice nakon odlaska Roba Blakea.

Do pobjede u produžetku došao je i San Jose protiv St. Louisa. Strijelac pobjedničkog gola bio je Curtis Brown Susret je obilovao uzbuđenjima, ali će i konkurirati za jedan od najdužih ove sezone obzirom da je bilo niz prekida koje su uzrokovali ozljeda suca te popravljanje gola koje je potrajalo gotovo pola sata.

NHL, rezultati:
Ottawa - Toronto 0:6, New York Rangers - Washington 5:2, Atlanta - Tampa Bay 2:3 (SO), Detroit - Vancouver 1:3, Nashville - Chicago 6:8, Phoenix - New York Islanders 6:3, Pittsburgh - Philadelphia 4:0, Minnesota - Colorado 3:2 (OT), San Jose - St. Louis 5:4 (OT), Edmonton - Calgary 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!