Zimski sportovi

NHL: Crosby briljirao u pobjedi Penguinsa

Adam Bajić • četvrtak, 14.12.2006.

Penguinsi su ostvarili i petu pobjedu u svih pet međusobnih susreta protiv Flyersa ove godine. Junak večeri bio je centar domaćih Sidney Crosby sa jednim golom i pet asistencija…

Šest Crosbyjevih bodova na jednoj utakmici, rekord je njegove dosadašnje karijere. Taj iznimno nadareni i eksplozivni napadač je s tim učinkom izbio na prvo mjesto liste strijelaca u NHL-u s ukupno 47 bodova. Dinamičnom i brzom igrom, s puno pritiska na obranu gostiju, Pittsburgh je stigao do uvjerljive pobjede nad protivnikom koji će se teško bitnije oporaviti ove sezone. Kod domaćih su se još istakli branič Gonchar s dva pogotka i tri asistencije te Malone s golom i jednom asistencijom.

Unatoč promjeni trenera, St. Louis nastavlja s lošom igrom i porazima. Čak deveti uzastopni poraz doživjeli su protiv Avalanchea, propustivši 0:1 vodstvo nakon prve trećine. Domaća momčad na kraju ih je uvjerljivo nadigrala s rezultatom 4:1, a omjer udaraca na gol bio je 46-26 za Colorado. Po gol i asistenciju upisali su Hejduk, Stasny i Turgeon.

NHL, rezultati: Pittsburgh - Philadelphia 8:4, Atlanta – Anaheim 1:2, Colorado - St. Louis 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!