Rukomet

Dominantni Islanđani i Francuzi

Ivor Krapac • subota, 20.01.2007.

Reprezentativci Islanda trebali su samo sedam minuta za osiguranje pobjede nad slabim Australcima u prvom susretu skupine B rukometnog Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Francuzi su u drugoj utakmici dana nadjačali Ukrajince...

Islanđani su u nepunih sedam minuta potopili suparnike ranim vodstvom od 7:0 i nakon toga se više nisu osvrtali, sve do završnih velikih 45:20. Australci su prvi gol postigli tek u osmoj minuti smanjivši na 7:1, no to ipak nije bio znak početka pružanja ozbiljnijeg otpora znatno uglednijem i jačem suparniku.

Islandski rukometaši su već sredinom prvog poluvremena odjurili do preko 10 golova prednosti (14:3), da bi nešto kasnije stigli i na prag 20 razlike. Nije im uspjelo u prvih 30 minuta, ali jest u drugom dijelu - u 51. minuti bilo je 39:19, a završilo je s ogromnih 25 pogodaka viška. Kratko i jasno - dominacija.

U pobjedničkoj momčadi se s čak 15 pogodaka istaknuo nezadrživi Gudjon Valur Sigurdsson, dok je prvi pratitelj bio Alexander Petterson, strijelac osam golova. Australce su s po pet pogodaka vodili Milan Slavujevic i Darryl McCormack.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Francuzi su napravili početni korak prema željenom prvom mjestu skupine s 32:21 protiv Ukrajinaca. Aktualni europski prvaci razigrali su se tek nakon desetak minuta zagrijavanja, uz odlazak do 7:3 u 14., a nešto kasnije i uvjerljivih 15:7 u 26. minuti. Ukrajinski rukometaši su na isteku prvog poluvremena bili u zaostatku od 17:8, što se, obzirom na kvalitetu suparnika, više nije moglo nadoknaditi.

Drugi dio prošao je uz rutinsko francusko zadržavanje desetak golova prednosti, a završilo je s 11 razlike. Europski prvaci potvrdili su kvalitetu i uzeli dva boda pred sutrašnji lagodniji posao - u 16 sati čeka ih ogled s inferiornim Australcima.

Najefikasniji francuski reprezentativci danas su bili Nikola Karabatic sa šest i Luc Abalo s pet pogodaka. U ukrajinskom sastavu istaknuo se Vitalij Nat, nekadašnji član Zagreba, koji je ubilježio šest golova bez promašaja iz igre. Jevgen Gurkovski pridružio se s četiri pogotka (4/4 iz igre).

Skupina B, prvo kolo: Island - Australija 45:20 (26:9), Francuska - Ukrajina 32:21 (17:8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!