Rukomet

Francuzi se poigrali, Ukrajincima važna pobjeda

Ivor Krapac • nedjelja, 21.01.2007.

Simpatični australski rukometaši danas su bili najsimpatičniji - Francuzima. Aktualni europski prvaci su u drugom kolu skupine B stigli i do svoje druge očekivane pobjede na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Ukrajinci su u vjerojatno presudnoj utakmici za prolaz u drugi krug svladali Islanđane...

Francuzi su razbili Australce baš nekako kako se i očekivalo, s gotovo 40 pogodaka razlike. Završilo je s 47:10, nakon što je već na poluvremenu bilo 25:5, a počelo s ranih 8:0. Kao i jučer protiv Islanđana, Australci su i u svojem drugom nastupu arhivirani nakon samo desetak minuta igre.

Australski rukometaši ponovno su poslužili za uljepšavanje pojedinačne statistike igrača u reprezentacijama koje su nekoliko klasa iznad njihove. Danas je u francuskoj momčadi u tome prednjačio Michael Guigou (deset golova, četiri sa 7 m, samo jedan promašaj iz igre), dok se Luc Abalo pridružio sa sedam, a Joel Abati sa šest pogodaka.

Vezane vijesti

U potopljenom sastavu istaknuo se jedino Darryl McCormack, strijelac četiri gola. No, i njemu je za taj učinak trebalo čak 11 udaraca.


Ukrajinci su uz odličnu izvedbu u drugom poluvremenu proslavili 32:29 protiv Islanđana i time stigli do najvjerojatnije ključna dva boda za prolazak u drugi krug. Islandske rukometaše još čeka ogled s Francuzima, dok bi Ukrajinci u posljednjem kolu morali imati puno lakši posao protiv Australaca.

Ključno razdoblje susreta dogodilo se početkom drugog poluvremena, kad su ukrajinski reprezentativci nadoknadili rani zaostatak od 14:12 nedugo po povratku s velikog odmora i u nastavku poveli s četiri (19:15), a nešto kasnije i pet razlike (21:16). Islanđani do kraja susreta više nisu stigli na manje od tri gola minusa.

U redovima pobjednika danas je najraspucaniji bio Jurij Kostecki, koji je ubilježio deset golova (šest sa 7 m). Jurij Petrenko priključio se sa sedam pogodaka, a vrijedi istaknuti i 13 obrana Sergeja Bilika. Islanđane su vodili Alexander Petterson i Snorri Gudjonsson, sa sedam, odnosno šest golova.

Skupina B, drugo kolo: Francuska - Australija 47:10 (25:5), Ukrajina - Island 32:29 (12:13).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!