Nogomet

Međimurje - Varteks: Petarda u golu Varteksa

Ivana Strahija • subota, 04.11.2006.

Međimurci su protiv susjeda iz Varaždina odigrali vrlo dobru i borbenu utakmicu, proslavivši se s čak pet golova u mreži Varteksa. Kad smo već kod gola, treba napomenuti da se gostujući Danijel Mađarić pokazao vrlo slabim vratarom.

Slika 3 od 4.
Foto: Zlatko Premuš

Premda je živa u termometru sramežljivo pokazivala tek nekoliko stupnjeva iznad nule, domaći Međimurci kao da nisu za to marili. Kako i ne bi kad im je stadion, jednom za promjenu, bio popunjen s čak 3000 gledatelja, brojkom koju smo u Čakovcu ove sezone imali prigode vidjeti samo protiv Hajduka.

Domaćini kreću vrlo borbeno, u petnaestak prvih minuta bilježe čak tri izgledne prilike. Odmah na početku veliku je šansu imao Piškor, do kojeg lopta dolazi posredstvom Janjetovića nakon lijepe akcije Bratkovića i Kresingera. U 11. minuti Kresinger i Piškor propuštaju poentirati na odličan ubačaj Janjetovića, dok minutu kasnije Grgurović cilja prema Kresingeru, no ovaj nije dovoljno brz.

Potom i gosti pokušavaju, u 15. minuti dvojica najmanjih, ali i ponajboljih Varteksovih igrača Papa i Šafarić ozbiljno prijete domaćem golu, a odmah potom Novinić ne iskorištava praznu mrežu istrčalog vratara Tomića.

Slika 2 od 3.
Foto: Zlatko Premuš

U 37. minuti domaćini dolaze u vodstvo, Piškor dodaje do Kresingera koji virtuozno servira za Grgurovića, čiji je posao da loptu ubaci u mrežu vratara Mađarića.

Drugi dio susreta započinje izrazitom inicijativom gostiju, već u 50. minuti Varteks izjednačuje. Jertec dodaje do Pape, koji loptu prosljeđuje Noviniću, a ovaj je precizan za 1:1. Sljedećih desetak minuta ostaje u znaku Varteksa. Pokušava Jertec, kao i Papa, no mreža se ipak trese na drugoj strani terena.

U 62. je minuti Mađarić, vratar kojeg su u Varteksu dugo očekivali, napravio pogrešku iz koje su Međimurci ponovno došli u vodstvo. On naime loptu, koju je Darmopil uputio prema varaždinskom golu, odbija, nespretno je pokušavajući uloviti, a ona slijeće ravno na noge spremnog Kresingera. Nakon 2:1 gostujuća se igra polako raspada, a Međimurci uvode još jednog napadača.

83. minuta donijela je još jedan pogodak za domaćine. Grgurović pogađa stativu a mladi Štefančić dobro prima loptu i smješta je na pravo mjesto. Dvije minute kasnije još jedna katastrofalna procjena gostujućeg vratara koji u svom kaznenom prostoru ruši Štefančića i zarađuje žuti karton, dok Međimurci dobivaju piliku sa 11 metara. S bijele je točke za 4:1 precizan Piškor.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Dvije minute pred kraj susreta konačni rezultat od 5:1 postavlja sam Grgurgurović koji iz daljine matira još uvijek zbunjenog golmana Mađarića. Susjedski je derbi tako završio naplatom svih poraza koje su Međimurci pretrpjeli od Varteksa od kada su prvoligaši, a visoki je rezultat domaćinima svakako dobar poticaj za nastavak natjecanja. S time se slaže i Stanko Mršić, trener Međimurja: "Pribojavali smo se Varteksa, no istodobno smo imali veliko povjerenje u sebe, svoju kvalitetu i mogućnosti. Na početku sezone nismo se ni nadali ovako visokom plasmanu."

Zlatko Dalić, trener Varteksa, susret s Međimurjem želi što prije zaboraviti: "Međimurje je zasluženo pobijedilo. Mi smo imali kontrolu nakon 1:1, pokušali smo s tri napadača, i zbog toga ostavili velik prostor iza. Vratar se nije pokazao, poraz je visok i težak i nadam se da ću ga što prije zaboraviti. Na svu sreću, već u srijedu igramo protiv Cibalie, tamo imamo priliku ispraviti ovaj negativan dojam."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!