Rukomet

Tunis i Slovenija potvrdili nadmoć

Ivana Strahija • nedjelja, 21.01.2007.

Tunižani ni drugog dana Svjetskog prvenstva nisu naletjeli na protivnike dovoljno jake da ih natjeraju na pojačano znojenje, dok su Slovenci Kuvajćane porazili 33:23, ponovno ubilježivši dva boda. Najzanimljiviji susret skupine uslijedit će tek sutra, kad će snage odmjeriti Tunis i Slovenija...

Tuniska reprezentacija nastavlja svoj put prikrivenih favorita za osvajanje medalje na ovom Svjetskom rukometnom prvenstvu. Nakon što su jučer s Kuvajtom ubilježili +11 po isteku 60. minute, danas su sa Grenlanđanima slavili s visokih 36:20.

Susret počinje dominacijom Tunisa, u 7. minuti ta reprezentacija već bilježi +3. Polako ali sigurno Tunižani pokopavaju sve nade Grenlanda da izvuku makar i remi. U 13. minuti susreta igrači Grenlanda postižu svoj četvrti pogodak, posljednji u tom dijelu utakmice, dok Tunis sa devet pogodaka smo grabi dalje, sve do 17. lopte u mreži vratara Ulrika Winther – Hansena.

U drugi dio Grenlanđani ipak ulaze nešto bolje, postižu čak 16 pogodaka a najviše se ističu Jakob Larsen, Angutimmarik Kreutzmann i Aggaluk Sorensen. Ipak, sa svoje strane igraju i Tunižani, uporno napadaju gol Grenlanda, pa razlika od +13 sa poluvremena postaje +16 na kraju utakmice.

Ponajbolji strijelac na Tuniskoj strani i ovog je puta bio Wissem Bousnina, koji je postigao devet pogodaka.


U utakmici Slovenije i Kuvajta ni jedne minute nije bilo mjesta sumnji tko je favorit susreta. Slovenci su vladali terenom, ne samo zbog superiorne igre u napadu i obrani, već i zbog velike prednosti u fizičkim predispozicijama. Naime, dok je s Kuvajtske strane rijetko koji igrač teži od 90 kila ( uz iznimku Saad Al Azemija koji važe 115 kila) i viši od 1.90 metara, Slovenci su u svojim redovima imali jedan do drugog kršne igrače, koji su se pokazali kao nemala prednost.

Susret ipak započinje lagano, Slovencima do veće prednosti treba 16 minuta igre. Nakon rezultatskih +5 i s igračem manje Slovenci stišću gas do kraja i u svega četiri minute dolaze do +9 kod 15:6 (pogoci Kavaš, Brumen, Ivančić i Jovičić). Kuvajćani se osvećuju serijom od četiri pogotka (Al Mutairi, Al Azemi, Al Enezi) i vraćaju rezultat na +5 u korist Slovenaca.

U drugom dijelu susreta Slovenci Kuvajćane drže na većem odstojanju, najbolju igru pokazuju od 46. minute, kad vratar Lapajne lavovski brani svoju mrežu, a Špiler, Mlakar i Gajič nesmiljeno pune mrežu Kuvajta, pa do 52. minute imaju +11 kod 29:18.

Susret završava 33:23, najbolji su pojedinci bili Slovenac Jovičić sa 6 pogodaka i Kuvajćanin Al Zaabi sa 5 pogodaka.

Svjetsko prvenstvo, grupa A, drugo kolo:
Tunis - Grenland 36:20 (17:4)
Slovenija - Kuvajt 33:23 (17:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!