Zimski sportovi

NHL: Slatka osveta Rangersa

Branimir Korać • nedjelja, 26.11.2006.

Najdramatičniji susret noćašnjeg programa u NHL-u odigran je u Pittsburghu gdje je domaćin 2.2 sekunde prije isteka produžetka primio pogodak i upisao poraz...

Atlanta Trashersi u posve netipičnoj utakmici svladali su Floridu. Trashersi slove za odličnu napadačku momčad i rezultati poput ovog nikako nisu tipični za njih, a pobjedu im je donio dvojac Kovaljčuk - Lehtonen. Ilja Kovaljčuk u 14. minuti svladao je Aulda dok je Lehtonen briljirao na vratima skinuvši svih 37 udaraca.

Sve pohvale zaslužuje Nashville kojem je trebalo deset minuta da razbije Detroit. Bez Haseka s MacDonaldom na golu, Red Wingsi su izdržali 25 minuta nakon čega je uslijedio potop. U razdoblju od 27. do 36. minute Predatorsi rade 5:0 (Dumont, Radulov, Zidlicky, Hartnell i Kariya) i odlaze do nedostižnih 6:1. U posljednjoj trećini Lang je tek ublažio ovaj visoki poraz protiv momčadi koja je jedan od legitimnih kandidata za Stanley Cup. Samo da ostanu zdravi...

Washington Capitalsi žive od nadahnuća Aleksandera Ovječkina, a kada protivnik zaustavi rusku zvijezdu, zaustavio je i Capitalse. Ovaj put Ovječkina je zaustavio Rick DiPietro, jedan od najboljih vratara svijeta, čovjek koji je nedavno potpisao višegodišnji višemilijuunski ugovor s Islandersima. Sedam udaraca uputio je Ovječkin, šest obranio je DiPietro, a onaj jedan koji je završio u mreži nije bio dovoljan za pobjedu. Kod Islandersa ponovno je briljirao Jason Blake s dva gola dok su po jedan dodali Park i Hunter.

Dok su nastupali bez Sundina, Maple Leafsi su pobjeđivali. Vratio se Sundin, stigao je poraz i to protiv činilo se laganog protivnika - Bostona. Bruinsi su slavili 3:1 zahvaljujući raspoloženom Timu Thomasu na vratima (27 obrana). Sundin je postigao pogodak za Leafse, no nije bilo dovoljno.

Sharksi još uvijek čekaju da Joe Thornton u potpunosti proradi, a protiv New Jerseya otvorio im je put prema pobjedi. U tvrdoj utakmici s malim brojem udaraca na gol, u 49. minuti Thornton je probio Brodeaura za 1:0, a u završnici posao je priveo kraju Grier pogodivši praznu mrežu. Treći shutout ove sezone ostvario je Evgenij Nabokov obranivši 24 udarca.

New York Rangersi uzvratili su Pittsburghu za poraz 5:4 na praktički isti način. Penguinsi su do 5:4 pobjede došli golom Crosbyja dvije sekunde prije kraja susreta, a ovaj put slavili su Rangersi golom Strake 2.2 sekunde prije isteka produžetka. Izostanak Crosbyja i u ovom susretu bio je nenadoknadiv gubitak za Pittsburgh koji je unatoč tome vodio Malkinovim golom sve do 53. minute kada je Jagr poravnao.

Rezultati
Montreal - Philadelphia 2:4, Toronto - Boston 1:3, NY Islanders - Washington 4:1, Columbus - Minnesota 5:3, Atlanta - Florida 1:0, Pittsburgh - NY Rangers 1:2 (OT), St. Louis - Phoenix 1:2, Nashville - Detroit 6:2, Colorado - Vancouver 4:1, Los Angeles - Calgary 3:1, San Jose - New Jersey 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!