Rukomet

Argentinci preslabi za Poljake

Marko Kljaić • subota, 20.01.2007.

Deveta utakmica dana donjela je žestoku borbu Poljske i Argentine u prvom dijelu. U nastavku utakmice Poljaci su nadigrali protivnike i zasluženo pobijedili s velikom razlikom...

U prvom dijelu igrao se pravi muški rukomet i rezultat toga je mali broj postignutih pogodaka. Argentinci su u petoj minuti vodili 3:2 i to je bilo njihovo jedino vodstvo do kraja utakmice. U 24. minuti Poljaci su poveli 8:6 i do kraja prvih 30 minuta održavali tu prednost, da bi prvi dio dobili s tri pogotka prednosti. Poljski izbornik Bogdan Wenta mogao je biti zadovoljan igrom svojih štičenika i prednošću koju su stvorili u prvom dijelu.

Reprezentacija Poljske, čija polovica igrača igra u njemačkoj prvoj ligi, izlazi iz svlačionice puno odlučnija i polako preuzima stvar u svoje ruke. Nakon 15. minuta igre u nastavku na semaforu stoji 21:12. Igra Argentine se potpuno raspala i prednost Europljana konstantno raste. Osam minuta prije kraja prednost je narasla na 13 golova i svima je jasno da je utakmica riješena. Utakmica je završila rezultatom 29:15 za Poljake. Za pobjednike najuspješniji su bili Jurasik i Tluczynski s pet golova, a kod Argentinaca četiri pogotka postigao je Juan Ojea.

Svjetsko prvenstvo, skupina C, prvo kolo: Poljska - Argentina 29:15 (12:9).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!