Rukomet

Poljaci bolji i od Brazilaca

Marko Kljaić • nedjelja, 21.01.2007.

U utakmici koja je najvjerojatnije odlučivala o drugom mjestu u skupini C, Poljaci su sigurno došli do novih bodova. Brazilci su prvi dio utakmice bili ravnopravan protivnik, ali su na kraju ipak morali Poljacima stisnuti ruku i čestitati im...

Nakon jučerašnje pobjede nad Argentinom, Poljaci su sigurnije ušli u popodnevnu utakmicu. Od samog početka su poveli i držali prednost od dva do tri gola kroz cijelo prvo poluvrijeme. Igrači trenera Jordia Romansa pred kraj prvog dijela nekoliko su se puta približili na gol zaostatka, no nedostatak koncentracije nije im dozvolio rezultatsko izjednačenje.

Na početku drugog dijela ista slika kao i u prvih 30 minuta. Brzim kontranapadima Brazilci ne dozvoljavaju protivnicima da se odlijepe. Sredinom drugog dijela pogađa pet golova u nizu i u 48. minuti rezultat je 25:19 za Europljane. Iako je do kraja još bilo 12 minuta igre, svima je u dvorani bilo jasno da se igra Brazila raspala i da je pobjednik odlučen. Najbolji strijelac utakmice bio je Tomasz Tluczynski sa devet pogodaka.

Svjetsko prvenstvo, skupina C, drugo kolo: Poljska - Brazil 31:23 (15:13).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!