Rukomet

Kaleb: "Sramotan odnos Nijemaca prema pravim navijačima"

Bruno Blumenschein • srijeda, 17.01.2007.

Bivši kolumnist Sportnet.hr sa Svjetskog prvenstva u Tunisu i Olimpijskih igara u Ateni, Nikša Kaleb, ujedno je i najstariji član hrvatske rukometne reprezentacije. Nakon komentara prvenstva se osvrnuo i na lošu organizaciju prodaje karata, pogotovo hrvatskim navijačima, koji su imali velikih problema za doći do vrijednog papirića...

Ako tražite čovjeka koji drži atmosferu u reprezentacije ne trebate gledati dalje od Nikše Kaleba, koji u Njemačku odlazi s epitetom najstarijeg člana reprezentacije, ali se ne da: "Još uvijek sam dobro fizički pripremljen, dapače, nabijam tempo svim ostalima, a otići ću iz reprezentacije kad ja to budem htio. Dakle, svojim radom ću tražiti od mlađih igrača da podignu kriterije. Tek kad njihovi kriteriji budu iznad mojih, znat ću da je vrijeme za odlazak, a kako sad stvari stoje mogu još jako puno dati reprezentaciji.".

Kao jedan od najistaknutijih svjetskih igrača, čiji je gol s Olimpijskih igara u Ateni postao zaštitni znak rukometnog turnira posebno se osvrnuo i na odnos organizatora Svjetskog prvenstva prema hrvatskim navijačima jer su preprodali ulaznice nepoznatoj agencije vodeći se samo za profitom.

Slika 1 od 1.
Foto: Dario Dodić

"Navijanje naših navijača nas jako nosi, međutim, Nijemci su imali jedan sramotan odnos prema pravim navijačima, među kojima su i hrvatski navijači, jer je pitanje koliki je broj od njih zaista uspio doći do ulaznice. To niti mi ne znamo. Vodili su se za profitom i preprodali su ulaznice za utakmice drugim agencijama, koje su pak dalje distribuirale kako je njima više odgovaralo.", oštro je kritizirao organizatore reprezentativno krilo Hrvatske.

Samo po sebi se nekoliko dana prije početka prvenstva, nameće i pitanje favorita natjecanja: "Po meni, uz Hrvatsku, jer smo realni favoriti za polufinale, tu su Danska, Španjolska i Francuska.". Spomenuo je još Nikša i kako neće doći do opuštanja prije prvog susreta protiv Maroka, dok su po njemu Korejanci najneugodniji protivnik u prvom krugu.

Nažalost, istaknuo je na kraju kako ne stigne zbog zgusnutog rasporeda i ovaj puta oduševljavati čitatelje Sportnet.hr, ali mu je naša novinarska ekipa, kao i ostalim rukometašima reprezentacije, poklonila prigodne majice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!