Rukomet

Španjolci se oznojila za pobjedu, Česi lagano

Ivan Ambroš, Bruno Blumenschein • subota, 20.01.2007.

Čast otvaranja dvoboja u skupini D je pripao reprezentacijama Češke i Katara, a predstavnici Europe su bili bolji sa 37:23. Katar se držao do 35. minute nakon čega Česi ubacuju u višu brzinu i dovršavaju posao za prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj...

Spori početak Češke je iskoristila reprezentacija Katara za vodstvo 2:1 u šestoj minuti, a preokret je došao u slijedećih deset minuta nakon što su Česi došli na "radnu temperaturu". Tada serijom 8:1 preuzimaju vodstvo kojeg nisu ispustili do kraja susreta iako su se, u ovoj utakmici, gosti, nekoliko puta uspjeli približiti.

Tako je Katar stigao do 12:9 u 22. minuti, ali su novom serijom od 5:0 Česi pobjegli na novu razliku od osam golova koja je na poluvremenu iznosila ipak sedam golova razlike (18:11). Početak drugog dijela je donio novo približavanje Katara do 21:15, ali tada po već viđenom scenariju Česi odlaze na uvjerljivih 29:18, sve do završnih 37:23.

Najbolji strijelci češke reprezentacije su bili Jan Filip i Filip Jicha sa po sedam golova, dok je Katar predvodio Ahmed Al-Saad, koji je iz čak 19 šuteva uspio zabiti osam pogodaka.


Svjetski su prvaci pobjedom krenuli u obranu naslova. U drugom susretu prvog kola skupine D, odigranom u AWD Dome Areni u Bremenu pred 7500 gledatelja, Španjolska je pobijedila Egipat 33:29 (16:16).

Samo zahvaljujući raspoloženom Hombradosu svjetski su prvaci startali pobjedom. Nervozan ulazak u utakmicu rezultirao je sa četiri izgubljene lopte Španjolaca u prvih pet minuta igre. Na drugoj starni Zaky i El Ahmar bili su nezaustavljivi za španjolsku obranu. Upravo ono što je izbornik Pastor tražio od svojih izabranika, kontrolu rezultata, Španjolci nisu uspijevali ostvariti. Egipat je u potpunosti kontrolirao igru sve do kraja prvog poluvremena kada Španjolska uspijeva izjednačiti na 16:16, što je ujedno bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Nakon odmora Hombrados nastavlja skidati sve, i sedmerce i kontre. Zahvaljujući njemu u 46. minuti susreta, Španjolska po prvi put preuzima vodstvo kod 25:24. Osokoljena vodstvom tada se i španjolska obrana malo pribrala i napokon počela funkcionirati. Iz dobre obrane sijevale su kontre i polukontre što Španjolce dovodi i do tri gola prednosti 28:25 osam minuta prije kraja. Do kraja prednost se i povećala za konačnih 33:29.

Najbolji igrač utakmice nesumnjivo je bio José Javier Hombrados. Davis je kod Španjolaca bio najbolji strijelac sa 7 golova. Kod Egipćana izvrsni El Ahmar s 11 i Zaky s 8 golova.

Skupina D, 1. kolo, 20.1.2007.:
Češka - Katar 37:23 (18:11), Španjolska - Egipat 33:29 (16:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!