Rukomet

Červar: "Na Koreju granitnom obranom"

Tomislav Pacak • subota, 20.01.2007.

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je očekivano laganu pobjedu protiv Maroka u prvom kolu SP-a u Njemačkoj. Lino Červar izrotirao je cijelu momčad, a izbornik je nakon utakmice iskazao zadovoljstvo viđenim. Mirza Džomba upozorio je na snagu Koreje koja je sutrašnji protivnik Paklenih...

Nakon lagane pobjede protiv Maroka, izjave za HTV dali su izbornik Červar i Mirza Džomba...

Lino Červar: "Zadovoljan sam pobjedom, napravili smo ono što smo priželjkivali... Odmorili smo neke igrače, koristio sam cijelu ekipu, odigrali smo sigurno i ostvarili zacrtano. Bilo je dosta lakih pogodaka nakon što je obrana dobro odigrala, to bi nam trebao biti adut i u ostalim utakmicama. Zaštitni znak nam mora biti obrana, a onda kroz ćemo kroz kontre lako do pogodaka. Ne bih nikoga isticao posebno, svi su dali ono što se tražilo. Sutra za nas počinje prvenstvo, sutra ćemo s Korejom u ljuti boj. Kaleb je nabio trticu, ali mislim da će sve biti u redu. Yoon nije jedina opasnost, oni igraju pokretljiv rukomet, duboku zonu... Mislim da je bitno da odigramo granitnu obranu, da im ne dopustimo da se razmašu, učinit ćemo sve da se ne dogodi Atena kada su s minus osam stigli do plus 2. Uz pomoć gledatelja koji su nas došli bodriti pokušat ćemo pobijediti."

Mirza Džomba: "Recimo da je danas bila prva lakša utakmica, od sutra kreće pravo prvenstvo utakmicom protiv Koreje. Danas smo svi igrali, mislim da je bilo potrebno da osjetimo prvenstvno i parket, sutra kreće ono pravo. Koreja je ekipa koja nam ne paše, igra potpuno drugačiji rukomet, nismo navikli na njihove pokrete... Imaju dva izrazita golgetera. Znamo ih, u Ateni smo imali dosta problema s njima, bit će jako teško, ali ako hoćemo doći tamo gdje želimo, moramo pobijediti Koreju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!