Rukomet

Metličić: "Nemamo pravo na kiks"

Bruno Blumenschein • petak, 19.01.2007.

Hrvatski reprezentativac Petar Metličić zadovoljan je odabirom protivnika na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, ali je i svjestan da pravo na kiks jednostavno nemaju on i njegovi suigrači, te bez obzira na sve moraju izboriti prolaz dalje...

Svjetsko rukometno prvenstvo otvoreno je danas susretom Njemačke i Brazila, a dok hrvatski predstavnici čekaju svoj prvi nastup oglasio se i Petar Metličić, te nas upoznao ukratko s protivnicima u Njemačkoj. Svjestan je Metličić da hrvatska javnost očekuje velika dostignuća i da u ranim fazama natjecanja pravo na kiks Hrvatska jednostavno nema.

"Igramo u jednoj od najtežih skupina, iako ne mora izgledati tako. Koreja je jako neugodna, pogotovo europskim reprezentacijama, kao nama. Možda je Maroko idealan protivnik za početak jer su nešto slabiji i ne bi trebali imati problema. Protiv Rusije jednostavno nemamo pravo na kiks jer nam je cilj ući u drugi krug s maksimalnim brojem bodova, a onda možemo i kalkulirati za to četvrtfinale."

"Njemačka, kao domaćin, iako nisu tako jaki igrački, a imaju i povoljan raspored. Španjolci su dobro pripremljeni, čujem da nemaju većih problema. Francuzi su europski prvaci i Danci su sposobni iznenaditi. Vjerujem i u Tunis koji bi mogao ovaj put ponovno biti jako dobar", prokomentirao je Metličić favorite za najbolje pozicije na prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!