Rukomet

Španjolci bolji od Rusa

Ivan Ambroš • nedjelja, 14.01.2007.

Španjolska je osvojila međunarodni turnir u Leonu, koji im je poslužio kao priprema za Svjetsko prvenstvo. Nama je posebno zanimljiv jer se na njemu našla i Rusija, jedan od protivnika naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu...

Prvi dan Španjolci su porazili Poljake 27:25 (14:10). Najbolji strijelac bio je Iker Romero sa sedam golova. U drugom susretu svjetski su prvaci slavili nad Brazilom 41:19 (20:12). Najraspoloženiji je bio Demetrio Lozano s osam zgoditaka.

U posljednjem susretu Španjolci su odmjerili snage s Rusima. Španjolski je napad u prvom poluvremenu imao velikih problema s ruskom obranom 5-1, a isto tako nije funkcionirala ni španjolska obrana koja je imala velikih problema s ruskim napadom u kojem je najraspoloženiji bio Čipurin. U jednom trenutku Rusi su imali i četiri gola razlike (13:17). No, u drugom poluvremenu zahvaljujući ponovno Romeru, Španjolci kreću agresivno da bi došli do velike razlike od jedanaest golova (35:24). Susret je završio sa 39:28 u korist izabranika Juana Carlosa Pastora. Najraspucaniji kod Španjolaca ponovo je bio Iker Romero s deset golova, dok su Ruse predvodili Čipurin i Rastvorcev sa po pet pogodaka.

U reprezentaciju se vratio oporavljeni pivot Garabaya, no na turniru se ozlijedio desni vanjski napadač Salva Puig, kojega će u reprezentaciji zamijeniti Ion Belaustegui.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!