Rukomet

Položen i posljednji ispit

Vedran Stilin • nedjelja, 07.01.2007.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija položila je i najteži ispit na prijateljskom turniru Slovenia-Croatia Cupa te tako puna samopouzdanja dočekuje nastavak priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj…

Nakon dosta mučenja u prvom susretu protiv Grčke te fantastične izvedbe protiv Bosne i Hercegovine, hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju danas je čekala prava provjera pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. S druge strane stajala je izranjavana Slovenija pod palicom iskusnog Kasima Kamenice kojega čeka još dosta posla kako bi Slovenija opravdala epitet viceprvaka Europe u Njemačkoj.

Susret se igrao pred punim tribinama dvorane u Kopru gdje je grupa naših navijača davala odličnu podršku Paklenima, koji su im se u konačnici odužili zasluženom pobjedom.

Početak je pripao domaćoj Sloveniji i to ponajprije zaslugom desnog krila Gajiča koji postiže prva tri od četiri slovenska gola za prednost 4:2. Naši reprezentativci ipak ne dopuštaju svojim suparnicima da se odvoje na osjetniju prednost te se u tim trenucim drže na zaostatku od pogotka ili dva. Igrala se 18. minuta kada Lacković donosi prvo vodstvo Hrvatskoj 8:7 koje se do isteka prvih 30 minuta povećava na 14:11.

Tome je doprinijela i nervoza Slovenaca čija igra vidno nije na razini prijašnjih natjecanja te su žustro protestirali na svaku sudačku odluku. Najbolje se to vidjelo u primjeru dosuđenog sedmerca nad Anušićem kada Jovičić i Natek dobivaju dvije minute "pisilnog predaha".

U drugom dijelu jedna od najjačih svjetskih reprezentacija nastavlja s vrlo dobrom igrom, međutim obrane Lapajnea i raspoloženi šuteri vraćaju naše susjede u utakmicu (16:15). Ipak, raspoloženi Lacković ne dopušta da dođe do izjednačenja koje je ipak samo prolongirano do 50. minute kada na semaforu piše 23:23.

Poznavajući ovu momčad rekli bismo da je to bilo u neku ruku očekivano jer zaista majstori su u kompliciranju, ali im se isto tako mora skinuti kapa i reći da imaju srca i hrabrosti takve susrete na kraju okončati s rukama podignutim u zraku.

Tako je bilo i danas jer nakon tog privremenog egala Hrvatska se ponovno odjepljuje na četiri pogotka prednosti te susret okončava pobjedom 32:29. Taj trijumf donio je našoj izabranoj vrsti naslov pobjednika turnira i mir pred nastavak mukotrpnog rada pred početak onog glavnog što nas očekuje za nešto manje od dva tjedna.

Na slovensku 6-0 obranu najbolje su funkcionirali dalekometni udarci te je očekivano najubojitiji bio Lacković sa osam pogodaka, dok je Balić dodao njih sedam. S druge strane najraspoloženiji je bio Backovič postigavši sedam golova.

Slovenia-Croatia Cup:
Hrvatska - Slovenija 32:29 (14:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!