Košarka

Deset nevjerojatnih trica

Dalibor Kraljik • srijeda, 14.02.2007.

Odigrane su posljednje utakmice petoga, pretposljednjega kola drugoga kruga Fiba Eurokupa. U Skupini L susreli su se Kalev i Virtus, te Girona i Dijon. Virtus je odigrao tešku utakmicu u Tallinnu, dok je Girona i dalje jedina neporažena momčad Fiba Eurokupa s čak jedanaest pobjeda u jedanaest odigranih utakmica...

Skupina L

Virtus je večeras u Tallinnu odigrao težu utakmicu nego što je to bilo za očekivati. Kalev je htio na domaćem parketu ubilježiti prvu pobjedu u drugome krugu, dok je Virtus htio osigurati četvrtfinale Fiba Eurokupa.

Vezane vijesti

Domaćini su krenuli u utakmicu poprilično silovito i pomalo neočekivano dobili prvu četvrtinu s devet poena razlike (26:17). U drugoj četvrtini Talijani pružaju veći otpor, ali se ne uspijevaju u potpunosti vratiti u utakmicu. Iako su Estonci pobijedili tek minimalnom razlikom u ovoj četvrtini (15:14), ipak su tako do kraja prvoga poluvremena povećali svoju prednost na dvoznamenkastu razliku (41:31).

Tek nakon povratka s odmora Virtus se uspijeva boljom igrom u trećoj četvrtini (24:20) približiti na šest poena zaostatka za Kalevom (61:55). Tek sedam minuta do kraja utakmice Virtus uspijeva tricom Iliana Evtimova doći do prednosti (66:65) i okrenuti rezultat u svoju korist. Kalev se stalno približavao Virtusu, ali ipak nije uspio preokrenuti rezultat i pobijediti. 30:21 za goste u posljednjoj četvrtini za konačnu pobjedu Virtusa (85:82) i potvrđeni plasman u četvrtfinale.

Za domaću je momčad Catalin Burlacu postigao 23 poena (8/12) i sedam skokova, dok je njegov suigrač Travis Reed imao double-double učinak s 18 postignutih poena (8/14) i 12 skokova. Kod Virtusa najučinkovitiji Talijan Brett Blizzard s 18 poena (6/11) i Francuz Ilian Evtimov sa 17 poena (4/9).

U drugoj je utakmici skupine Dijon gostovao u Gironi. Koliko je Girona moćna pokazala je i danas deklasiravši francusku momčad i tako ostvarivši jedanaestu pobjedu u ovogodišnjem Fiba Eurokupu.

Počelo je prilično bolno za Dijon. Francuzi su ubacili 15 poena u Gironin obruč, a Girona u njihov dvostruko toliko (30:15). Da može biti i gore po goste španjolska nam je momčad pokazala u drugoj četvrtini u kojoj rezultatom 38:22 dolazi na +31 (!) na poluvremenu (68:37).

Tek su se u drugome poluvremenu Francuzi malo trgnuli i uspjeli ostvariti pozitivan rezultat u trećoj četvrtini (25:20) i tako barem malo smanjiti razliku (93:57). To je ujedno bilo sve što je Dijon večeras pokazao. U posljednjih deset minuta Girona rezultatom 29:21 mirno privodi utakmicu kraju za pobjedu od velikih 34 poena razlike (117:83). Nakon ovakve dominacije španjolske momčadi i jedanaest pobjeda u jedanaest utakmica Fiba Eurokupa postavlja se pitanje može li itko zaustaviti Gironu u pohodu na naslov.

23-godišnji Fernando San Emeterio večeras je bio nezaustavljiv za francusku obranu. Igrao je 27 minuta i postigao čak 39 poena, sa šutom za tri poena 10/11, a tomu je dodao još i pet skokova. Maleye Ndoye je za Dijon bio nešto manje uspješan, ali izuzetno efikasan postigavši za 36 minuta 31 poen (12/16). Dalibor Bagarić igrao je 17 minuta za Gironu i postigao 10 poena (5/6) i dva skoka.

Fiba Eurokup, Skupina L, rezultati: Kalev – Virtus 82:85, Girona – Dijon 117:83.

Fiba Eurokup, Skupina L, poredak: 1. Akasvayu Girona 5–0, 2. Virtus Bologna 4–1, 3. JDA Dijon Basket 1–4, 4. BC Kalev 0–5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!