Rukomet

Mađari sredili Skandinavce

Branimir Korać • nedjelja, 21.01.2007.

U susretu drugog kola skupine E Svjetskog rukometnog prvenstva Danska je u Kielu svladala rukometne početnike iz Angole s 39:20 te tako uknjižila očekivane bodove uoči ključnog susreta s Norvežanima. Nakon što su dan ranije svladali Dansku, Mađari su "sredili" i Norvešku te osigurali prolaz u drugi krug...

Autsajder skupine E reprezentacija Angole došla je na noge "ranjenim" Dancima koji su na neshvatljiv način ubilježili jučer poraz od Mađarske. Upravo pod dojmom tog poraza Danska nije igrala najbolje u početnoj fazi, čak štoviše Angola je bila ravnopravan protivnik i tek u završnici prvog dijela kvaliteta je došla do izražaja i Danska ostvaruje lagodniju prednost za miran drugi dio susreta.

Još u 18. minuti susreta Angola je bila tek na golu zastatka, 10:9, dok se Danska dosta mučila i nije ostvarila očekivanu prednost. Onda kreće serija Danaca u posljednjih 12 minuta za mirnijih 18:12 na poluvremenu. U drugom dijelu momci izbornika Ulrika Wilbeka ostvaruju očekivano visoku prednost i bilježe pobjedu.

Najefikasniji kod Danske bili su raspucani Lars Rasmussen s čak 14 golova i Soren Stryger koji je dodao pet golova. Najbolji Angolac bio je Sergio Lopes s deset golova.


Pobjeda nad Danskom nije bila slučajnost. Mađari su i u drugom susretu održali lekciju skandinavskom rukometu svladavši Norvešku 25:22 ponovno nošeni sjajnim Nenadom Puljezovićem na vratima koji je potpuno izludio Norvežae skinuvši im 21 udarac od čega tri sedmerca.

U prvom dijelu vodila se izjednačena borba u prvih 15-ak minuta nakon čega Mađari serijom 3:0, u kojoj Puljezević brani četiri udarca u nizu Norvežana, odlaze na 9:6. U međuvremenu Norveška ostaje i bez Lundea koji zarađuje izravni crveni karton zbog prekršaja nad Nagyom. Na odmor se odlazi s prednosti Mađarske 15:12, a početkom drugog dijela dolazi do odluke. Od 34. do 43. minute Mađarska odlazi na 21:15 što Norvežani nisu uspjeli sustići, čak štovišđe, nisu niti uspjeli zaprijetiti povratkom. Najbliže su došli na dvije minute do kraja kada smanjuju na 24:22, Diazu sedmerac skida Ege, ali odbijenu loptu hvata Nagy i završava priču pogotkom za 25:22.

Uz sjajnog Puljezevića kod Mađarske istaknuli su se Gabor Csaszar s osam pogodaka iz 11 pokušaja te korpulentni pivot Gyula Gal s pet golova. Kod Norvežana Frank Loke sedam golova i Kristian Kjelling pet, ali uz previše potrošenih lopti.

Skupina E, drugo kolo:
Angola - Danska 20:39, Mađarska - Norveška 25:22.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!