Rukomet

Nijemci teško na otvaranju

Petar Plevnik • petak, 19.01.2007.

Na otvaranju 20. Svjetskog prvenstva u rukometu, u sjajnom ambijentu Max Schmeling dvorane u Berlinu, domaćin prvenstva Njemačka uz dosta je muke svladala Brazil sa 27:22...

Uoči susreta između Njemačke i Brazila održana je svečanost otvaranja 20. Svjetskog prvenstva, na kojoj su između ostalog sudjelovali i predsjednik Hassan Moustafa, predsjednik Njemačkog rukometnog saveza Ulrich Strombach, predsjednik Njemačke Horst Köhler i brojni drugi visoki uzvanici.

Što se tiče samog susreta, njega su puno bolje otvorili Brazilci. 10 000 navijača obojenih u crno-crveno-žuto kao da je impresioniralo Nijemce, tako da je panamerički prvak u 10. minuti imao vodstvo od 5:3. Nakon toga izbornik domaćina Heinar Brand uzima minutu odmora i stvari za Nijemce kreću željenim tijekom. Prvo vodstvo Nijemaca stiglo je u 15. minuti (7:6), da bi u 22. minuti Njemačka upisala najveću prednost u prvom dijelu susreta, četiri pogotka prednosti (10:6). Ipak, u završnici prvog dijela Brazilci uspijevaju smanjiti zaostatak te na odmor odlaze sa samo dva pogotka minusa, 12:10.

U nastavku susreta Nijemci su, unatoč velikom broju pogrešaka u igri, posebice u napadu, bez većih problema održavali prednost od tri do četiri pogotka prednosti, koja je u samoj završnici susreta narasla na konačnih pet pogodaka prednosit, 27:22. Domaćine je do pobjede predvodio iskusni trojac Baur, Kehrmann, Hens sa po šest pogodaka, dok u redovima Brazila najbolji Ribeiro sa sedam te Oliveira sa pet pogodaka.

Svjetsko prvenstvo, skupina C, prvo kolo:
Njemačka - Brazil 27:22 (12:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!