Rukomet

Hrvati kolo vode

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 22.01.2007.

Nakon odličnih predstava Hrvatske, Danske, Španjolske, Norveške i Njemačke teško je izdvojiti samo sedam igrača koji konkuriraju za Sportnetovu momčad kola, ali iako će neki igrači možda i neopravdano izostati sa ovog popisa, potrudili smo se izabrati one najbolje...

Slika 1 od 2.

Nenad Puljezević (2) (Mađarska) - Niti hobotnica ne bi pohvatala sve ono što je Puljezević obranio igračima Norveške. Mađarski golman je cijelu utakmicu proveo na golu te je sakupio 21 obranu. Osim kontri, udaraca sa devet metara te pokušaja jedan na jedan, obranio im je i tri od pet dosuđenih sedmeraca. Najzaslužniji je za novu pobjedu svoje reprezentacije koja se posve neočekivano nalazi na prvom mjestu skupine E ispred favoriziranih Danaca i Norvežana.

Juanin Garcia (Španjolska) - Dok je njegov izbornik odmarao ključne igrače Romera i Uriosa, Garcia je preuzeo stvar u svoje ruke i sam riješio problem zvan Katar. Mrežu protivnika parao je 11 puta. Stopostotni učinak imao je iz sedmeraca koje je gađao pet od pet. Na terenu je proveo svih 60 minuta te je najzaslužniji za novu pobjedu Španjolaca koji se nalaze na prvom mjestu sa četiri boda kao i Češka.

Eduard Kokšarov (Rusija) - Nakon što su u prvom kolu igrali neodlučeno sa Južnom Korejom, Kokšarov se pobrinuo da ne dođe do novog iznenađenja. Uz fenomenalnu realizaciju od 79%, Eduard je nosio Ruse prema prvoj pobjedi na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Maroku je zabio 11 golova iz 14 pokušaja te je suigračima asistirao u dva navrata.

Ivano Balić, (Hrvatska) - Rukometnom čarobnjaku Ivanu Baliću bilo je dovoljno samo 30 minuta provedenih na parketu da dospije u Sportnetovu momčad kola. Stopostotni Balić zabio je četiri gola uz sedam fenomenalnih asistencija za svoje suigrače. Izluđivao je obranu Južne Koreje do maksimuma, a samo pozitivni rezultat Hrvatske na poluvremenu odvojio ga je od boljeg učinka u ovoj utakmici. Ivano je čitavo drugo poluvrijeme ostao na klupi i uživao u potezima ostalih naših reprezentativaca.

Wissem Bousnina (Tunis) - Favorit skupine A je preko svoga pivota Bousnine došao do uvjerljive pobjede protiv Grenlanda. Wissem je zabio devet golova, od toga šest iz sedmeraca. U obrani je bio neprelazan dok je u kontru istrčao triput i dva puta pogodio. Trenutno je drugi strijelac svoje momčadi sa deset postignutih golova.

Joel Abati (Francuska) - Joel nije imao previše problema sa slabašnom obranom Australaca. Desni vanjski francuske reprezentacije odigrao je dobru utakmicu u kojoj je postigao šest golova iz devet pokušaja. Iako je do maksimuma bio precizan iz kontri (3/3), jedino mu je nedostajao učinak iz sedmeraca koja je promašio (0/2). Na terenu je proveo 30 minuta te ga je na poluvremenu izbornik Phillipe Bana odlučio odmoriti za sljedeće utakmice koje dolaze.

Vedran Zrnić (2) (Hrvatska) - Da nije bilo promašaja u posljednjoj minuti susreta sa Marokom, Vedran bi sigurno dobio novi nadimak Mister stopostotni. Prva zamjena na desnom krilu umjesto našega Mirze Džombe opet se predstavio u briljatnoj predstavi protiv Južne Koreje. Zabio je osam golova iz devet pokušaja, a posebno impresivan je zgoditak sa svoje polovice istrčalom južnokorejskom golmanu. Nakon odlične forme u pripremnim utakmicama te odličnog nastupa na premijeri u Njemačkoj, Zrnić nastavlja sa fenomenalnim igrama te zadaje izborniku Lini Červaru slatke brige uoči nadolazećih utakmica naše reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!