Tenis

Čilić: "Stiže nova generacija"

Tanja Vučić • petak, 16.02.2007.

U prvom kolu Davis Cupa Hrvatska je poražena od Njemačke u Krefeldu s 3:2. Naši momci nisu uspjeli prijeći teško gostovanje, a odlučujuća je bila igra parova drugoga dana, kada je njemački par Waske/Kohlman glatko s 3:0 u setovima svladao Ljubičića/Ančića. Drugi poen za Hrvatsku osvojio je Marin Čilić s kojim smo razgovarali nakon nastupa u Davis Cupu...

Marine, u prvom kolu Hrvatska je igrala u gostima protiv Njemačke. Kakvo je raspoloženje nakon poraza? "Kad smo stigli u Njemačku znali smo da će biti jako nezgodno igrati s Nijemcima, ali neku šansu smo tražili, jer imamo dva igrača u Top 10 i vjerojatno smo imali veće izglede nego Nijemci."

Velika su očekivanja bila drugoga dana u igri parova. Ljubičić i Ančić ipak nisu uspjeli svladati par Waske/Kohlman? "Na kraju se ispostavilo da je najveća šansa bila u parovima mada su Kohlman i Waske odigrali jako kvalitetan meč."

U pojedinačnim susretima jedino si ti uspio pobijediti Beckera i donijeti drugi bod Hrvatskoj? "Što se tiče pojedinačnih nastupa i Ljubičić i Ančić su bolji od Beckera tako da smo tu imali dobru šansu doći do drugoga boda. No, na kraju, jedino sam ga ja uspio pobijediti. Veoma mi je drago što sam opet uspio dobiti priliku zaigrati za reprezentaciju i nastupiti na jednom meču mada više nije bio važan za konačni plasman, Mislim da sam pokazao da mogu igrati jako dobro i pobijediti veoma dobre igrače tako da mi to daje više samopouzdanja za daljnje turnire."

Najbolji hrvatski reket, Ivan Ljubičić, najavio je povlačenje iz reprezentacije. "Ljubičićev odlazak sigurno nije dobra stvar za reprezentaciju jer ćemo izgubiti jednog od najboljih igrača na svijetu. S druge strane stiže nova generacija na čelu s Ančićem koja se treba pokazati. Iskreno se nadam da će Ivan moći nastupiti u rujnu na meču za ostanak u svjetskoj skupini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!