Rukomet

Prva infarktna runda bez pobjednika

Petar Plevnik • nedjelja, 22.04.2007.

Dva su se njemačka rukometna tima susrela u finalu Lige prvaka, a po isteku 60. minute bodovi su podijeljeni. Unatoč pogocima Lackovića i Christiansena u posljednjim minutama susreta domaći Flensburg nije uspio pobijediti, a konačnih 28:28 uz zvuk sirene Kielu donosi Kim Andersson...

Kao što se i moglo očekivati, prvi finalni susret Lige prvaka donio je odličan rukomet i rezultatsku neizvjesnost. Unatoč brojnim ozljedama Kiel je većim dijelom susreta u Flensburgu bio bolja momčad, tako da domaćini na kraju i mogu biti zadovoljni sa konačnih 28:28, usprkos činjenici da ovaj rezultat daje određenu prednost Kielu pred uzvrat u Ostsee dvorani za tjedan dana.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

A susret u Flensburgu, nošeni podrškom 6300 gledatelja u rasprodanom Campushalleu, bolje su otvorili domaćini, koji su, ponajviše zahvaljujući raspoloženom vrataru Beutleru, većim dijelom prvog poluvremena držali prednost od dva do tri pogotka razlike. Tako je bilo sve do posljednjih 10 minuta prvog dijela kada je Kiel zaigrao puno čvršće u obrani te serijom od 3:0 u 27. minuti Zebre po prvi puta na susretu dolaze u vodstvo (9:10), koje do odmora uspijevaju povećati na dva pogotka razlike, 10:12.

Gdje su stali u prvom, gosti su nastavili početkom drugog dijela. Flensburg nije imao riješenja za vrlo dobru gostujuću obranu, pa tako u osmoj minuti nastavka Kiel pogotkom Dominika Kleina po prvi puta na susretu odlazi na velikih pet pogodaka prednosti (14:19).

Flensburg se vraća u susret zahvaljujuči isključenjima Zeitza i Kavtičnika, što domaćini koriste te smanjuju na 17:19 u 42. minuti. Potom je uslijedio dio susreta kada se uglavnom igralo gol za gol, sve do 50. minute (21:24), kada domaćini serijom 3:0 u tri minute dolaze do poravananja 25:25

U neizvjesnih posljednjih pet minuta ulazi se pogotkom Karabatića za vodstvo Kiela 27:26, da bi Boldsen u 58. izjednačio na 27:27., a potom Christiansen 20 sekundi prije kraja doveo Flensburg u vodstvo. Da Flensburg na uzvrat ne utputuje s minimalnom prednošću pogotkom u posljednjoj sekundi za konačnih 28:28 pobrinuo se Kim Andersson.

U redovima Flensburga sjajan je bio Danac Lars Christiansen sa devet postignutih pogodaka, uz realizaciju sedmeraca 7/7, dok je Jonny Jensen postigao šest pogodaka. Vrlo dobru partiju pružio je i naš Blaženko Lacković, koji je unatoč činjenici da nije nastupio potpuno oporavljen uspio postići četiri pogotka. Kod gostiju još jednom sjajan nastup Nikole Karabatića sa osam pogodaka, dok je Christian Zeitz sa sedam pogodaka sjajno zamjenio Stephana Lövgrena.

Liga prvaka, finale, prvi susret:
SG Flensburg-Handewitt - THW Kiel 28:28 (10:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!