Ostali sportovi

85 sportaša u olimpijskom programu za Peking

HINA • srijeda, 28.02.2007.

U olimpijskom programu Hrvatskog olimpijskog odbora za OI u Pekingu 2008. trenutačno se nalazi 85 sportaša, od čega jedan evidentni - Snježana Pejčić u sreljaštvu, 45 "A" potencijalnih i 39 "B" potencijalnih kandidata...

Status olimpijskih kandidata s 31. prosincem 2006. izgubili su Josip Šoprek, Željko Vincek (atletika), Borna Katalinić (boks), Dajana Zoretić (plivanje), Roko Tošić (stolni tenis), Suzana Cimbal-Špirelja (streljaštvo), te Matea Mezak i Ana Vrljić (tenis).

Naime, temeljem Kriterija za razvrstavanje sportaša u kategorije olimpijskih kandidata za OI Peking 2008., potencijalni olimpijski kandidat može se temeljem rezultata u predolimpijskom razdoblju razvrstati iz više u nižu kategoriju i obrnuto, a ukoliko sportaš ne ostvaruje vrhunske rezultate može i izgubiti status potencijalnog olimpijskog kandidata. To se dogodilo većini gore navedenih sportaša koji su u program ušli kao "B" olimpijski kandidati temeljem ostvarenog rezultata na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005., no do 31. prosinca 2006. nisu ostvarili neki od ostalih kriterijskih rezultata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!