Tenis

Murray i Henman dočekuju Hrvatsku

Ivor Krapac • srijeda, 11.04.2007.

Hrvatska reprezentacija nije imala previše sreće na današnjem izvlačenju parova kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Hrvatski tenisači će krajem rujna tražiti povratak u elitno društvo na gostovanju u Velikoj Britaniji, kod jedne od najjačih reprezentacija koje nisu bile među nositeljima...

Izabranici Gorana Prpića će se 21. - 23. rujna boriti za plasman u Svjetsku skupinu protiv reprezentacije koju predvodi sve bolji mladi Škot Andy Murray, trenutno 11. na svijetu. Prvu prateću ulogu ima iskusni Tim Henman, koji se proteklog vikenda vratio pod zastavu nakon dvije i pol godine pauze i pomogao Britancima da u drugom kolu Euroafričke skupine I stignu do 4-1 protiv Nizozemaca.

Slika 2 od 3.
Foto: Igor Jurišić

Henmanov povratak nakon privremene reprezentativne mirovine otvorio je izabranicima Johna Lloyda apetite za povratak u elitni razred, a uz njega i Andyja Murrayja u dva singla jasno je da je riječ o neugodnom protivniku, pogotovo na njihovom terenu. Osim vodećeg dvojca, protiv Nizozemaca su nastupili i Jamie Murray, Andyjev stariji brat, te Greg Rusedski, koji se u tom susretu oprostio od tenisa.

Vezane vijesti

Protiv Nizozemaca Britanci su sve riješili već u prva tri meča (Andy Murray i Henman u singlu, Jamie Murray i Rusedski u paru), dok se za jedini gostujući bod pobrinuo Robin Haase pobjedom nad Jamiejem Murrayjem nakon što je konačni ishod već bio poznat.

U nedostatku umirovljenog Rusedskog, John Lloyd bi u sastav za susret s Hrvatskom mogao pozvati nekog iz bogatog izbora igrača koji su okusili reprezentaciju u prošlim godinama, kada nije bilo Henmana.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Alex Bogdanovic, Jamie Baker, Alan Mackin, James Auckland, Arvind Parmar, Richard Bloomfield... Svi oni bili su u kadru samo u protekloj i ovoj sezoni, no, uz Andyja Murrayja i Henmana, teško je očekivati da bi bilo tko s tog popisa mogao imati značajnu ulogu protiv Hrvatske; možda jedino kao opcija u paru, umjesto Rusedskog.

Goran Prpić moći će se osloniti na Ivana Ljubičića i Marija Ančića, koji se do rujna stigne potpuno uhodati po povratku na teren nakon preboljene mononukleoze, uz predviđeni i priželjkivani povratak uoči Wimbledona u drugoj polovici lipnja. Osim vodećeg dvojca, u sastavu će najvjerojatnije biti i Marin Čilić, dok za preostalo mjesto kandidira i Ivo Karlović (naravno, ukoliko se vrati u reprezentaciju).

No, do rujna nas čeka još dosta teniskih uzbuđenja, a za nadati se da će svi hrvatski aduti ostati zdravi i spremni dočekati gostujući izazov. Hrvatska reprezentacija u kompletnom sastavu može preskočiti i teže prepreke od ove britanske...

Parovi: Srbija - Australija, Austrija - Brazil, Peru - Bjelorusija, Izrael - Čile, Velika Britanija - Hrvatska, Češka - Švicarska, Japan - Rumunjska, Slovačka - Južna Koreja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!