Rukomet

Slovenke izgubile u Danskoj

Ivana Strahija • nedjelja, 18.03.2007.

Krim Mercator od danskog je Slagelsea poražen 30:23, pa će Slovenke, ukoliko planiraju u polufinale, morati u uzvratu loviti sedam pogodaka zaostatka. Austrijanke također nisu imale sreće u Dankoj, izgubile su čak -10.

Dankinje su u prvim susretima četvrtfinala Lige prvakinja iskoristile prednost domaćih parketa i ubilježile po pobjedu. Aalborg je bio bolji od igračica Hypa dok je Slagelse pobijedio Krim Mercator.

Slagelse nije uzeo olako ljubljanski sastav, pošto se Krim u tjednima pred utakmicu u više navrata podsjetio na polufinale 2003/2004, kad su Slovenke poražene upravo do tog sastava. S velikom željom za osvetom igračice Krima doputovale su u Slagelse, da bi se nakon početne izjednačene igre u drugom dijelu Slovenke postale slabija ekipa na terenu. Najpogubnija za gostujući sastav bila je Bojana Popović, koju igračice Krima ni u jednoj od tri različite obrane nisu uspijele zaustaviti.

Hypo je od Aalborga izgubio s velikih deset pogodaka manje, što će austrijskoj ekipi biti teško nadoknaditi u uzvratnom susretu u petak. Domaće su od samog početka pokazale svoju nadmoć, do isteka prvih 30 minuta imaju +7 kod 18:11, a u drugom dijelu tu prednost zadržavaju i povećavaju. U redovima Hypa najbolja je bila Alexandra Nascimento sa šest pogodaka.

Liga prvakinja, četvrtfinale:
Aalborg DH - Hypo Niederösterreich 34:24
Slagelse DT - RK Krim Mercator Ljubljana 30:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!