Košarka

Fenomenalan dvoboj Dallasa i Phoenixa

Hrvoje Rafaelić • četvrtak, 15.03.2007.

Utakmica godine odigrana je između Dallasa i Phoenixa u kojoj su nakon dva produžetka pobjedu odnijeli gosti. Gordan Giriček nije odigrao na nivou na kakvom igra u zadnje vrijeme, a rezultat toga je i poraz Jazzera. Washington je slavio protiv Indiane dok je Cleveland nastavio sa pobjedama...

Dvostruki produžetak vidjeli su gledatelji u American Airlines Centru u Dallasu. Dvije najbolje NBA momčadi odigrali su susret kakav su očekivali svi košarkaški sladokusci. Sunsov Amare Stoudemire utakmicu je završio sa 41 poenom i deset skokova. Steve Nash (32 poena, 16 asistencija) deset je poena ubacio u posljednjoj četvrtini regularnog dijela utakmice, a 2.7 sekunde prije kraja drugog produžetka tricom je donio pobjedu svojoj momčadi.

Kod domaćina najbolji su bili Dirk Nowitzki (30 poena, 16 skokova, šest asistencija), Jerry Stackhouse (33 poena) i Jason Terry sa 27 poena, pet asistencija i pet skokova. Dallas je trenutno na učinku 52-11, dok je Phoenix na 50-14.

"Ovo je bila odlična utakmica. Zbog ovakvih dvoboja vrijedi doći u dvoranu i uživati u košarci. Nismo uspjeli pobijediti, ali čim dobijemo prvu priliku uzvratit ćemo pobjedom.", nakon utakmice izjavio je Nijemac Nowitzki.

Howard je bio oduševljen utakmicom: "Ovo je utakmica vrijedna doigravanja. Atmosfera je bila kao da se igra NBA finale. Obje momčadi igrale su na visokom nivou. Obje momčadi do samoga kraja su mogle pobijedit. Mi smo dali sve od sebe, ali ipak smo na kraju morali upisati poraz.".

Utah je izgubila od Orlanda sa jedanaest poena razlike unatoč odličnoj utakmici Carlos Boozera (29 poena, sedam skokova) i Deron Williamsa (14 poena, 11 asistencija). Gordan Giriček na parketu je proveo 14 minuta te je ubacio dva poena (šut 0-2, slobodna bacanja 2-2). Orlando je predvodio Dwight Howard (31 poen, 15 skokova). Dobru utakmicu odigrao je i Hidayet Turkoglu (22 poena, osam skokova).

Cleveland je upisao sedmu pobjedu zaredom zahvaljujući Lebron Jamesu (29 poena, šest skokova, četiri asistencije). Zidrunas Ilgauskas (18 poena) i Larry Hughes (13 poena, šest asistencija, pet skokova) pomogli su Lebronu u pobjedi na gostovanju kod Memphisa. Kod domaćina solidnu utakmicu pružio je Španjolac Paul Gasol (23 poena, deset skokova).

Peti poraz u nizu zabilježili su LA Clippersi. Houston je upisao 40. pobjedu sezone. Ujednačen napad domaćina predvodili su Richard Alston (20 poena, sedam asistencija, pet skokova), Tracy McGrady (21 poen, devet asistencija) i Chuck Hayes (16 poena, šest skokova). Clippersi su imali odličnog Elton Branda (37 poena, deset skokova, pet asistencija), ali to nije bilo dovoljno da upišu 30 pobjedu sezone.

Wizardsi su na krilima Gilbert Arenasa, koji je ubacio 28 od svojih 35 poena u drugom poluvremenu, zadali Indiani jedanaesti poraz zaredom. Antawn Jamison dodao je 27 poena i osam skokova. Indiana nije imala rješenja za raznovrsni napad Washingtona, a najbolji strijelci kod domaćina bili su Jermaine O`Neal sa 24 te Danny Granger sa 19 poena.

NBA rezultati, 15. travanj 2007.:
Portland Trail Balzers-Detroit Pistons 75:87
Dallas Mavericks-Phoenix Sunsa 127:129 (2 p.)
Houston Rockets-Los Angeles Clippers 109:105
Memphis Grizzlies-Cleveland Cavaliers 96:118
Boston Celtics-Atlanta Hawks 109:88
Indiana Pacers-Washington Wizards 96:112
Orlando Magic-Utah Jazz 101:90
Charlotte Bobcats-Sacramento Kings 111:108
Philadelphia 76ers-Chicago Bulls 87:88
Toronto Raptors-New York Knicks 104:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!