Rukomet

Uz veliku borbu do velikih pet razlike

www.koprivnica.net • subota, 17.03.2007.

Podravka Vegeta uspjela je ostvariti vrijednu pobjedu u uzbudljivoj četvtfinalnoj utakmici s rumunjskim Oltchimom iz Vilcee. Gošće su zapravo reprezentacija Rumunjske, na početku sezone puno je uloženo u ekipu koju vodi rumunjski izbornik Gheorghe Tadici. Znalo se da će biti teško, tako je i bilo, ali sa sretnim završetkom za Koprivničanke...

KUP POBJEDNICA KUPOVA, ČETVRTFINALE, PRVA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA – OLTCHIM 32:27 (19:16)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana. Gledatelja 1000. Suci: Kohout i Novak (Češka). Delegat EHF-a: Stemberg (Njemačka).

PODRAVKA VEGETA: Stančin (5), Jelčić (8+1), Derčar, Kožnjak 3, Palčić 6, Todorovska 5, Zebić 2, Gaće, Blažeković, Horvat 5, Pasičnik 10(3), Šuster, Tarle 1, Tatari.
TRENER: Josip Šojat.

OLTCHIM: Pislaru (3), Dinu (5), Nechita 1, Gilca 4, Gatzel 1, Gheorghe, Luca 1, Elisei 1(1), Maier 9(6), Meirosu 6, Bese, Manea, Tivadar, Lecusanu 4.
TRENER: Gheorghe Tadici.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Oltchim 8(7).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 14 min. (Gaće 2+2+2, Horvat, Šuster, Kožnjak, Pasićnik), Oltchim 10 min. (Dinu 2+2, Gilca, Bese, Gatzel).

CRVENI KARTON: Gilca (30 – udaranje protivnika), Gaće (52 – treće isključenje).

IGRAČICA UTAKMICE: Svitlana Pasičnik (Podravka Vegeta).

Podravka je krenula s Tatari, Pasičnik i Horvat u vanjskoj liniji, ali je rana ozljeda Tatari u 11. minuti otvorila šansu Maji Kožnjak. Kako se ona nije najbolje snašla, trener domaćih Josip Šojat povukao je hrabar potez i u igru ubacio mladu Slavicu Šuster, koja je vrlo dobro odigrala na svom europskom debiju. Kod Oltchima su loše igrale glavne zvijezde Elisei i Luca, ništa nije branila ni Dinu, a velik udarac za njih bilo je isključenje Gilce u 30. minuti zbog udaranja Pasičnik.

Podravka je na odmor otišla s prednošću od tri pogotka, a Rumunjke su se sredinom nastavka uspjele vratiti u egal. Međutim, podravkašice su se borile do kraja, izvukle su iz sebe i posljednje atome snage i naplatile sav trud u posljednjih pet minuta. Počela je braniti Stančin, gošće više nisu bile dovoljno koncentrirane u obrani, i završilo je sa za Podravku velikih pet pogodaka razlike.

Kod domaćih je najbolja bila Cvita Pasičnik, dobre su bile i Palčić, Horvat te golmanice Stančin i Jelčić. Pohvale svakako zaslužuje i Šuster. U redovima gošći najbolje su igračice bile Meier i Meirosu, a razočarale su glavne zvijezde Luca i Elisei.

Nakon susreta Šojat je izrazio zadovoljstvo pobjedom u teškim okolnostima, dok je Tadici optužio suce da su prestrogo isključili Gilcu.

Uzvrat je u subotu, 24. ožujka u rumunjskom gradu Vilcei.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!