Tenis

Bez iznenađenja

Ivor Krapac • petak, 20.04.2007.

Ždrijeb odigravanja mečeva u susretu Njemačke i Hrvatske u Svjetskoj skupini II Fed Cupa nije donio ništa neočekivano. Domaća izbornica Barbara Rittner i njen hrvatski kolega Goran Prpić odlučili su se osloniti na svoje po renkingu najjače snage...

Susret na crvenoj zemlji Fürtha će sutra u podne otvoriti Sandra Klösel (94. na svijetu) i vodeća hrvatska tenisačica Jelena Kostanić Tošić (82.).

Nakon njih slijedi dvoboj glavne domaće nade Anne-Lene Grönefeld (45.) i Ivane Lisjak (154.), hrvatskog broja dva u ovom susretu. U konkurenciji za drugi singl bila je i Sanja Ančić (171.), no na izostanak njenog imena u ždrijebu utjecala je ozljeda noge.

U nedjelju je na rasporedu drugi, odlučujući dan. U podne će na teren Grönefeld i Kostanić Tošić, slijede Klösel i Lisjak, dok će se za kraj odigrati parovi.

Za Njemačku su najavljene Tatjana Malek i Andrea Petkovic, a za Hrvatsku Kostanić Tošić i Lisjak, no naravno to se, kao i nedjeljni izbor igračica u singlu, u praksi dosta često mijenja ukoliko se pokaže potrebnim.

Fed Cup, Svjetska skupina II, prvo kolo - Njemačka - Hrvatska:

Subota, 12 h:
Klösel - Kostanić Tošić
Grönefeld - Lisjak.

Nedjelja, 12 h:
Grönefeld - Kostanić Tošić
Klösel - Lisjak
Malek/Petkovic - Kostanić Tošić/Lisjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!