Rukomet

Dankinje osvojile prvu rundu

Ivana Strahija • ponedjeljak, 16.04.2007.

Na domaćem su terenu igračice Slagelsea slavile s relativno visokih 31:25, pa će u uzvratu polufinala Lige prvakinja Mađarice morati poštenski zapeti da bi osigurale prolaz. Dankinje su imale i velikodušnu podršku 4100 gledatelja u Kopenhagenu.

Ipak, Mađarice su protiv iskusnijih Dankinja pokazale mnogo, posebice početkom susreta. U prvom dijelu gošće dolaze do 7:3, Anita Gorbitz ne zna za promašaj. Probuđene zaostatkom od četiri pogotka u pravu igru kreći i domaće, pa predvođene Bojanom Popović i Majom Savić ostavljaju Gyori na sedam pogodaka, same postižu potrebnih pet. Vodstvo do kraja prvih 30 minuta ne ispuštaju iz ruku, unatoč isključenju dviju igračica dolaze do +5.

Drugi dio donosi još bespoštedniju borbu.Dankinje brzo odlaze do +8 kod 21:13, kasnije imaju i +9 kod 25:16. U toj se fazi i ostale Mađarice priključuju Gorbitzovoj u davanju pogodaka, koriste trenutke nepažnje domaćih i serijom od četiri gola dolaze do 27:22. Do kraja susreta Dankinje drže igračice Gyorija na toj udaljenosti.

Drugi se krug igra u Mađarskoj 22. travnja.

Liga prvakinja, prvo kolo polufinala:
Slagelse DT - Györi Audi ETO KC 31:25 (16:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!