Rukomet

Zaragoza dočekuje Magdeburg

Ivan Ambroš • petak, 20.04.2007.

U prvoj utakmici finala Kupa EHF-a španjolski CAI Aragon iz Zaragoze dočekuje njemački Magdeburg. Iako su prognoze uvijek nezahvalne, španjolskoj ekipi je i ovo finale najveći uspjeh u kratkoj klupskoj povijesti, dok se iskusni Magdeburg, uvijek gladan trofeja, čini zrelijom ekipom koja bi i ovaj puta mogla otići do kraja...

U drugoj sezoni nastupanja u prvoj španjolskoj ligi i u prvoj sezoni nastupanja u europskim natjecanjima ekipa Aragona se uspjela plasirati u finale Kupa EHF-a. Hvalevrijedan rezultat upotpunjuje i solidno šesto mjesto na ljestvici Asobal lige. Iako su u 24. kolu kod kuće poraženi od Ciudad Reala 27:30, rukometaši iz Zaragoze igraju sve bolje i bolje, a u uzlaznoj putanji su im i rezultati.

Zanimljivo je razmišljanje poljskog izbornika na klupi Magdeburga Bogdana Wente koji smatra da su najopasniji igrači u španjolskoj ekipi Zaky i Ortega, te da su šanse za osvajanje trofeja, po njegovom skromnom mišljenju, jednake za obje ekipe. Na drugoj strani trener Aragona Veroljub Kosovac ne hvali previše njemačku ekipu. Zadovoljan formom svojih igrača, u Zaragozi očekuje bučnu podršku 10,000 navijača.

Statistike kažu da je Magdeburg puno iskusnija ekipa s dugom tradicijom u njemačkom i europskom rukometu. Trenutno su na trećem mjestu Bundeslige, gdje su u srijedu slavili na gostovanju kod Mindena 24:27. U svojoj povijesti su po tri puta osvajali Ligu prvaka, Kup EHF-a i Superkup. Kad se sve zbroji i oduzme, favorit je njemačka ekipa. Poljaci Bielecki, Tkaczyk i Jurecki predvode impresivnu vanjsku liniju. Kad se tu još dodaju Kretzschmar, Bitter i Abati jasno je da će Španjolci biti na velikim mukama. Uz sve to Wenta jako dobro poznaje španjolsku ligu i španjolske klubove jer je u svojoj karijeri radio i u Asobal ligi i to na klupi Bidasoe.

Aragon u prvoj utakmici ima veliku prednost igranja pred domaćom publikom koja će uz Ortegu, Zakya, Vatnea, Lapajnea, Cartóna i Prendesa zasigurno biti osmi igrač na terenu. Uz njih izvrsnu sezonu igraju i Sorrentino, Doder i Pablo Hernández od kojih Španjolci također puno očekuju. Da li će očekivanja biti i ispunjena, vidjet ćemo uskoro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!