Ostali sportovi

"Obrana naslova isključivo u pulskoj Areni"

HINA • ponedjeljak, 30.04.2007.

Veliki broj Puljana i ljubitelja boksa, prijatelja i članova boksačkog kluba Pule, predstavnici Istarske županije i grada Pule dočekalo je večeras na parkiralištu pulske "Karoline" novog svjetskog boksačkog prvaka u poluteškoj kategoriji po verziji WBA Stipu Drviša kojemu je upriličen svečani doček...

"Ne znam što da kažem, ispraženjen sam, ali mi je duša puna. Svjestan sam da sam postao svjetski prvak, ali ništa više od toga. Vjerojatno ću biti pametniji idućih dana", kazao je u kratkom obraćanju svojim sugrađanima Stipe Drviš i dodao kako obrana naslova dolazi u obzir isključivo u pulskoj Areni.

Čestitkama su se pridružili gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je izrazio zadovoljstvo prijedlogom da Drviš naslov brani upravo u pulskom amfiteatru te istarski župan Ivan Jakovčić koji je kratko ustvrdio "kako danas imaju riječ samo sportaši, a ne političari".

"Stipe je svjetsko čudo, nakon sedme runde pokazao je svijetu što je tehnika i što je boks. Uživali smo u njegovoj tehnici, a i u teški trenucima pokazao je da je velik", kazao je izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Tadić.

Među brojnim Puljanima na dočeku su bili i majka Jadranka, otac Vaso te brat Velimir koji su, kako su i sami priznali, jako emotivno proživjeli subotnji meč u Oberhausenu u kojemu je Drviš jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Talijana Silvija Branca.

Stipe Drviš je inače treći hrvatski boksač koji je osvojio naslov svjetskog prvaka, a to su dosad učinili još Ferdinand Živić 1948. godine i Mate Parlov 1978. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!