Košarka

Utah deklasirala Spurse, Giriček istaknut

Bojan Poturica • nedjelja, 27.05.2007.

U trećoj utakmici finala Zapadne konferencije, Utah Jazzeri su u Salt Lake Cityju lakoćom nadigrali San Antonio Spurse te su smanjili zaostatak u seriji na 1-2. Odličnu utakmicu odigrali su Deron Williams i Carlos Boozer, dok je vrlo zapažen bio i naš Gordan Giriček...

Utah Jazz - San Antonio Spurs 109:83

Finale Zapada iznenada je postalo vrlo zanimljivo. Utah Jazzeri su u trećoj utakmici nanijeli San Antonio Spursima najteži poraz sezone te su najavili kako Spursima slijede teške utakmice protiv momčadi Jerryja Sloana. "Pjesnici" su slavili 109:83 nakon što su odigrali fantastično drugo poluvrijeme.

Nakon prve 24 minute, Spursi su imali vodstvo 47:43. Potom su se domaćini probudili predvođeni Deronom Williamsom i Carlosom Boozerom. Nakon trice Dereka Fishera za 62:60, Jazzeri više nisu gledali u leđa svojim protivnicima te su im do kraja utakmice održali pravu lekciju. Poraz od 26 koševa razlike je najteži poraz ove sezone za momčad Gregga Popovicha. "Sad smo svima pokazali ono u što smo vjerovali. Mi se možemo ravnopravno nositi sa Spursima", rekao je Fisher koji je postigao 11 koševa.

Spursi su u susretu imali samo 27 skokova, dok ni Jazzeri nisu bili znatno bolji (31). No "pjesnici" su iz igre gađali 53,2%, naspram 43,8% Spursa. Deron Williams je bio prvo ime susreta s 31 košem, osam skokova i pet ukradenih lopti. Carlos Boozer je dodao 27 poena i 12 skokova. Vrlo zapažen bio je Gordan Giriček koji je za 26 minuta upisao 11 koševa (šut 4-8), šest asistencija i jedan skok.

Kod Spursa su se najviše istaknuli Tony Parker (25 koševa, 7 asistencija) i Tim Duncan (16 koševa, 8 skokova), iako treba spomenuti da je Duncan imao i osam izgubljenih lopti što je razlog vrlo dobre obrane Mehmeta Okura koji ponovno u napadu nije bio na razini zadatka.

Četvrta utakmica na rasporedu je u ponedjeljak u Salt Lake Cityju.

NBA doigravanje, finale Zapada, treća utakmica:
Utah Jazz - San Antonio Spurs 109:83 (1-2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!