Košarka

LeBron odveo Cavse do pobjede

Bojan Poturica • ponedjeljak, 28.05.2007.

U trećem susretu finala Istočne konferencije, Cleveland Cavaliersi su nadigrali Detroit Pistonse 88:82 uz veliku izvedbu LeBrona Jamesa te su smanjili zaostatak u konferencijskom finalu na 1-2...

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 88:82

LeBron James nije ponovio greške iz prve dvije utakmice te je odigrao fenomenalno u trećem susretu odigranom u Clevelandu i na taj način je vodio Cavalierse do pobjede 88:82. Cavsi su tako smanjili zaostatak za Pistonsima na 1-2. Detroitu negativno iskustvo od prošle godine očito nije pomoglo u ovom susretu. Naime, nakon 2-0 nakon prva dva susreta, Pistonsi su izgubili sljedeća tri, ali su na kraju prošli nakon majstorice.

LeBron James je odigrao briljantno te je bio jako blizu triple-double učinka. LeBron je postigao 32 koša, a tome je dodao devet asistencija i devet skokova. Usto je u posljednjoj četvrtini postigao 12 koševa. Njegova trica dvije i pol minute prije kraja dala je Cavsima vodstvo 84:76, a Pistonsi su potom odgovorili sa šest uzastopnih koševa. Potom je LeBron zabio skok-šut za 86:82 23 sekunde prije kraja te je odlučio pobjednika.

Osim LeBrona solidne predstave odigrali su Zidrunas Ilgauskas (16 koševa, 7 skokova), Saša Pavlović (13 koševa, 5 asistencija) i Drew Gooden (12 koševa, 6 skokova). Od velike je pomoći u posljednjoj četvrtini bio Daniel Gibson (9 koševa). U redovima Pistonsa najviše su se istaknuli Rasheed Wallace (16 koševa, 5 skokova) i Chris Webber (15 koševa, 7 skokova). Cavsi su Richarda Hamiltona zadržali na samo sedam koševa uz šut 2-8 iz igre, dok je Chauncey Billups (13 koševa) gađao 4-14.

Četvrta utakmica igra se u utorak u Clevelandu.

NBA doigravanje, finale Istoka, treća utakmica:
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 88:82.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!