Košarka

Spursi se našalili sa Jazzerima

Hrvoje Rafaelić • utorak, 29.05.2007.

Nakon što je Utah Jazz slavila u trećoj utakmici konferencijskog finala, San Antonio nakon četvrte utakmice može biti zadovoljan jer se na domaći teren vraća sa učinkom 3-1. Jazzeri nisu uspjeli izjednačit seriju, a pošto više od osam godina čekaju na pobjedu kod Spursa, realno je očekivati da sljedeća utakmica vodi San Antonio u veliko finale...

Utah Jazz - San Antonio Spurs 79:91

San Antonio je uspio u svom naumu, a to prije njih nije uspjelo niti Warriorsima niti Rocketsima, i sada su samo jednu pobjedu udaljeni od velikog NBA finala. Fenomenalni učinak Jazzera na domaćem terenu u doigravanju prekinuli su uvjerljivom pobjedom u četvrtoj utakmici finala Zapada.

Nakon što su rano početkom treće četvrtine poveli sa plus 11, Utah se nekako uspjela povratit u utakmicu i u zadnjoj minuti iste četvrtine smanjiti zaostatak gostiju na samo pola koša. Ali kao i početkom treće, Spursi su zahvaljujući Argetincu Manu Ginobiliju (22 poena, šest skokova), odmah na početku posljednje četvrtine vratili vodstvo na svoju stranu. Ginobili je u to vrijeme ubacio 16 od momčadskih 22 poena.

Osim Ginobilija, još su četiri igrača Spursa upisala dvoznamenkasti učinak. Tim Duncan utakmicu je završio sa 19 poena i devet skokova, Tony Parker upisao je 17 poena, Michael Finley ubacio je 13 poena, dok je double-double učinak imao centar Fabricio Oberto (11 poena, 11 skokova).

Najbolji kod domaćina bili su Derron Williams (27 poena, 10 asistencija) i Carl Boozer (18 poena, devet skokova). Zakazao je Mehmet Okur, koji je ubacio samo sedam poena uz pet skokova. Gordan Giriček na terenu je proveo 11 minuta, a za to vrijeme upisao je četiri poena uz jednu asistenciju.

Nakon utakmice, mišljenja igrača bila su podjeljena pa je tako Ginobili izjavio: "Ponosan sam na našu igru, a ponajviše na posljednju četvrtinu. Nakon vodstva u trećoj i nakon stizanja domaćina pred kraj, digli smo se iz ponora i pokazali smo da smo prava ekipa.". Utahov Boozer nije bio previše pričljiv: "Uvjeren sam da su ljudi vjerovali u nas u ovoj seriji. Nakon što smo odigrali četiri utakmice sa Spursima, sada ih tek "osjećamo" i nadam se da i mi možemo slaviti u gostima kao što su i oni i tako vratit nadu u prolazak dalje.".

NBA rezultati, 29. svibanj 2007., finale Zapada:
Utah Jazz-San Antonio Spurs 79:91 (1-3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!