Košarka

Želim ovo, želim ono

Bruno Blumenschein • srijeda, 30.05.2007.

Kada želi igrati obranu, teško je naći boljeg NBA igrača od njega. U napadu je bezbroj puta pokazao da zna i može stvari, koje obični smrtnici mogu samo napraviti u NBA Liveu. Baš zato Kobe - nemoj pokušavati biti i sportski direktor, ne ide...

Mislite da je lagano zarađivati nešto manje od 20 milijuna dolara godišnje? Zamislite kako je neugodno biti Kobe Bryant. Nakon što si osvojio tri naslova prvaka, zaželio si ispuniti dječački san i staviti ego na prvo mjesto, a ne da non stop bude u sjeni (povećoj, ako se smije dodati) Shaquillea O'Neala.

Zatim te još žena željna naslovnice optuži da si ju silovao, a kad se vratiš u normalan život nađeš momčad u kojoj su ti suigrači najčešće zalutali u NBA ligu. Što napraviš na kraju? Prvo inzistiraš da na mjesto glavnog čovjeka u Lakerse dođe Jerry West, a onda ipak kažeš - "Želim otići iz Los Angelesa". I dok Michael Jordan piše knjigu o vlastitim tenisicama, Bryant je tako na najbolji način upotpunio vlastitu priču iz proteklih nekoliko sezona.

Lakersov Larry Ayuso s nešto manje tetovaža je prelomio, želi otići iz Los Angelesa jer želi još prstenja, a ne da mu se čekati da Bynum postane odrasli NBA centar, da Parker shvati što treba raditi organizator igre kod Phila Jacksona ili da Walton shvati je li je ili nije za NBA. Za to vrijeme bar Shaqu nije dosadno. Odmor na Floridi i novine po kojima Bryant samo nešto traži.

Nije da nije zaslužio, svaka momčad bi s njim dobila (još jednog) superstara, kojeg, kada Kobe želi, zaista želi, ne može čuvati nitko. I sada želi to pokazati u nekom drugom dresu jer mu je dosta politike Lakersa po kojoj malo žele u utrku za naslov prvaka, pa malo žele u rekonstruiranje momčadi. "Nisu mi baš ništa rekli o dugoročnim planovima. Apsolutno ništa. Rekli su Philu (Jacksonu) jednu stvar, a meni drugu. Djela ipak više govore od riječi.", ljutit je bio Bryant u intervjuu za radio iz Los Angelesa.

To je bila priča od prije tri godine kada je puklo između Bryanta i vlasnika kluba Jerryja Bussa. Povratak u sadašnjost donosi ljutnju Bryanta zbog kolumne u Los Angeles Timesu, gdje je dužnosnik kluba naveden kao izvor za izjavu da je Bryant inzistirao na odlasku O'Neala. U stilu "tko to kaže, tko to laže", Kobe je još jednom odlučio otići. Ovaj puta za ozbiljno. "Ništa ne može promijeniti moje mišljenje. Ne vidim kako se može izgraditi srušeno povjerenje između mene i čelnih ljudi kluba.", rekao je Bryant dodavši da je management Lakersa čista zbrka.

Zbrka? Ma ne. Samo je vlasnik kluba uhićen zbog sumnje da je vozio pod utjecajem alkohola/droge. Dodatna stvar, koju neće gledati policija je da je uhićen s 23-godišnjom gospođicom. Gđa. Buss bi mogla biti opakija od policije. Osim Bussa, sadašnji glavni menadžer Mitch Kupchak pokušava izbjegavati medije, ali zato Bryant nije uzeo tu strategiju.

Odradio je dva gostovanja na radio stanicama u utorak, treći je dodao u srijedu, a za to vrijeme sin vlasnika, Jim Buss je bio u "samo" jednoj radio emisije. Da ne zaboravimo, i jedan od izvršnih direktora Lakersa, Kurt Rambis je bio gost jedne radio emisije. Uvijek se govorilo da su Lakersi više od košarkaške momčadi.

Istina, osim posebnih cheerleadersica imaju i originalan način rješavanja problema. Kako je rekao jedan američki kolumnist - "To su razlozi, dječaci i djevojčice, zašto još uvijek navijate za Golden State Warriorse."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!