Košarka

San Antonio u NBA finalu

Bojan Poturica • četvrtak, 31.05.2007.

Veteranska momčad San Antonio Spursa nije dopustila nikakvo iznenađenje Utah Jazzerima. "Mamuze" su u petoj utakmici odigrali možda i najbolju košarku u doigravanju te su slavili 109:84 i plasirali se u veliko NBA finale gdje će igrati protiv pobjednika susreta između Detroit Pistonsa i Cleveland Cavaliersa...

San Antonio Spurs - Utah Jazz 109:84

San Antonio Spursi nisu propustili priliku za devet dana odmora. Najstarija momčad lige svladala je u petom susretu finala Zapadne konferencije Utah Jazzere s visokih 25 koševa prednosti te je stigla u NBA finale gdje će prvu utakmicu igrati tek 7. lipnja.

San Antonio je od početka petog susreta pokazao gostima kako neće imati velikog razloga za zadovoljstvo. Derek Fisher nije startao jer je bio na putu iz New Yorka gdje mu je boravila bolesna kćer. U petorci je stoga startao naš Gordan Giriček koji je za 22 minute upisao pet koševa, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Fisher se vratio na poluvremenu, ali tada je gotovo sve bilo riješeno.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nakon što su imali vodstvo 16:11, Spursi su napravili seriju 14:0 te su otišli na +19, vodstvo koje su imali i nakon prvih 12 minuta. Do kraja su samo rutinski održavali prednost i gosti iz Salt Lake Cityja nisu niti jednom ozbiljnije priprijetili. "Ovo je odlično. Prošle godine smo doživjeli težak poraz u konferencijskom polufinalu. Ove godine smo se vratili u finale nakon što smo pobijedili tri jako dobre momčadi", izjavio je Tim Duncan (21 koš, 7 skokova).

Osim Duncana, odličan je bio Tony Parker (21 koš, 5 skokova, 5 asistencija), dok je Manu Ginobili upisao 12 koševa i pet skokova. Spursi su šutirali 51.3% iz igre, dok su "pjesnici" gađali samo 38.2%. Kod gostiju su prolaznu ocjenu dobili Andrei Kirilenko (14 koševa, 5 skokova) i Matt Harpring (11 koševa), dok su dvije najveće zvijezde, Deron Williams i Carlos Boozer zajedno zabili 20.

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije, peta utakmica:
San Antonio Spurs - Utah Jazz 109:84 (4-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!