Košarka

Spektakularni LeBron odveo Cavalierse do 3-2

Bojan Poturica • petak, 01.06.2007.

Uz jednu od najboljih individualnih izvedbi u povijesti NBA doigravanja, LeBron James je odigrao utakmicu života te je odveo Cleveland Cavalierse do pobjede u petoj utakmici finala Istočne konferencije protiv Detroit Pistonsa. Cavsi vode 3-2 u seriji...

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 107:109 (2p.)

Cleveland Cavaliersi su jednu pobjedu udaljeni od plasmana u NBA finale. Nakon četiri utakmice koje su odlučene u posljednjim minutama, peta utakmica finala Istočne konferencije između Detroita i Clevelanda odlučena je nakon dva produžetka. Cavsi su slavili 109:107, a utakmicu života odigrao je spektakularni LeBron James.

Detroit je imao +7 tri minute i 15 sekundi prije kraja regularnog dijela, ali nisu mogli zaustaviti LeBrona koji je postigao 29 od posljednjih 30 koševa svoje momčadi. LeBron je u ovom susretu konstantno napadao koš i to se pokazalo kao dobitna kombinacija. Osim koševa, James je upisao devet skokova i sedam asistencija. Osim LeBrona, solidno je odigrao Zidrunas Ilgauskas (16 koševa, 8 skokova), dok je Daniel Gibson postigao 11 koševa.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U redovima Pistonsa, svi su starteri napokon odigrali dobru utakmicu. Najviše su se istaknuli Richard Hamilton (26 koševa, 5 asistencija), Chauncey Billups (21 koš, 7 skokova) i Chris Webber (20 koševa, 7 skokova). Rasheed Wallace je dodao 17 koševa i osam skokova. Pistonsi su si tako nakon vodstva od 2-0, dopustili da se ponovi protekla godina kada su također slavili u prve dvije utakmice, nakon čega su poraženi u sljedeće tri. Sad im samo ostaje nada da će se ponoviti i nastavak serije protiv Cavsa te da će dobiti šestu i sedmu utakmicu i plasirati se u NBA finale. No s obzirom kako LeBron igra u zadnje vrijeme, Pistonsi će imati velikih problema.

Šesta utakmica na rasporedu je u subotu.

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije, šesta utakmica:
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 107:109 (2-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!